Wert s'enfronta demà dimecres al Congrés a una bateria de preguntes, interpel·lacions i compareixences per la LOMCE

|

Sense títol

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, s'enfrontarà aquest dimecres, 12 de desembre, a una maratoniana jornada parlamentària relacionada amb la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que començarà amb la sessió de control al Govern, on haurà de respondre a una bateria de preguntes parlamentàries i una interpel·lació. Posteriorment, el ministre compareixerà en la Comissió d'Educació, Cultura i Esport, a petició pròpia i de la pròpia Comissió.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, s'enfrontarà aquest dimecres, 12 de desembre, a una maratoniana jornada parlamentària relacionada amb la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que començarà amb la sessió de control al Govern, on haurà de respondre a una bateria de preguntes parlamentàries i una interpel·lació. Posteriorment, el ministre compareixerà en la Comissió d'Educació, Cultura i Esport, a petició pròpia i de la pròpia Comissió.

D'aquesta manera, en Comissió, el ministre haurà d'explicar la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), una setmana després de presentar les novetats del nou esborrany davant els consellers autonòmics en Conferència Sectorial d'Educació i després de la polèmica generada, especialment amb el Govern català, pel tractament que la norma estableix per a l'ensenyament en català. A més, el text inclou altres canvis, com la desaparició de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i la incorporació d'una alternativa obligatòria a la de Religió.

A més, el ministre haurà d'informar, a petició del Grup Parlamentari Vast dels motius que ha portat al Govern a anunciar una reforma en l'educació secundària i en la Formació. Per la seva banda, Esquerra Plural li demanarà explicacions sobre l'anunciada llei d'autoritat del professor i el Grup Socialistes sobre noves retallades i reformes que afectaran a l'educació.

Dins dels continguts de la LOMCE, el Grup Mixt li preguntarà sobre els continguts que el Ministeri va a introduir en els temaris de l'assignatura Educació Cívica i Constitucional, sustitutoria de l'actual assignatura d'Educació per a la Ciutadania, relatius a l'educació sexual i afectiva, així com, altres canvis introduïts en relació a la visió nacionalista de l'Estat, entre uns altres.

I, encara que l'esborrany de la LOMCE ja contempla la desaparició de l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, tant el Grup Mixt com el socialista volen que raoni sobre l'anunciada modificació dels seus continguts.

D'altra banda, l'Esquerra Plural li qüestionarà sobre la política a desenvolupar per garantir el dret bàsic a l'educació i evitar l'expulsió del sistema de la major part d'estudiants d'origen immigrant.

A més, el titular d'Educació haurà de respondre als socialistes sobre les raons que li han portat a modificar el règim de les beques i ajudes a l'estudi. Mentre, l'Esquerra Plural vol saber les mesures que té previst adoptar per donar compliment a les recents Sentències del Tribunal Suprem en les quals es nega la possibilitat que els col·legis que segreguen per sexe rebin subvencions públiques.

Un altre dels temes tractaran sobre el manteniment del Batxillerat d'Arts Escèniques, Música i Dansa o les Ajudes per a Beques i Contractes de Formació de Professorat Universitari (FPU).


SESSIÓ DE CONTROL


Prèviament, el ministre haurà de sotmetre's en la sessió de control al Govern a diverses preguntes relacionades amb el seu avantprojecte de Llei, com la qual li formularà el diputat de Grup Mixt Alfred Bosch i Pascual, del Grup Mixt: Per què volen liquidar l'escola en català?.

En la mateixa línia, la diputada de PNB Arantza Tàpia qüestionarà a Wert sobre si considera que, sent el basc i el castellà llengües cooficials a Euskadi, el sistema educatiu hauria de garantir als ciutadans bascos l'adquisició de competències comunicatives plenes en ambdues llengües.

A més, Joan Coscubiela, de l'Esquerra Plural, vol saber si és conscient que la seva reforma educativa "incrementa la desigualtat, separant l'alumnat per sexe, llengua, nivell social i acadèmic, trencant un model educatiu que ha jugat un paper clau en la cohesió social".

Des del PSOE, Mario Bedera, preguntarà a quins interessos respon el seu projecte de reforma educativa, mentre que el seu company de files, Francec Vallès, li qüestionarà sobre si el seu projecte de reforma educativa contribueix a millorar la convivència lingüística a Catalunya.

A més, des de CiU plantejarà una interpel·lació a Wert sobre les actuacions del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport en relació a l'avantprojecte de llei de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), "vista l'acció discriminatòria que el mateix realitza sobre el model lingüístic de Catalunya, el qual està sent causa d'alarma social a Catalunya".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH