CiU exigeix reformar l'accés a la pensió d'empleats a temps parcial per evitar discriminació

|

Sense títol

CiU ha registrat una proposició no de llei per al seu debat en el Ple del Congrés amb la qual exigeix una reforma ràpida de la normativa d'accés a la pensió de jubilació per part dels treballadors a temps parcial, recordant que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que és contrària a dret i discriminatòria, tant en relació amb els treballadors a temps complet com per raó de sexe.

CiU ha registrat una proposició no de llei per al seu debat en el Ple del Congrés amb la qual exigeix una reforma ràpida de lan ormativa d'accés a la pensió de jubilació per part dels treballadors a temps parcial, recordant que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que és contrària a dret i discriminatòria, tant en relació amb els treballadors a temps complet com per raó de sexe.

Segons es recorda en la proposta, que recull Europa Press, el TJUE va assegurar en una sentència del passat 22 de novembre que les condicions d'accés a una prestació contributiva de jubilació per als treballadors a temps parcial a Espanya són "discriminatòries" i "contràries a la directiva europea sobre Igualtat de tracte entre homes i dones en matèria de Seguretat Social".

I és que "el còmput d'hores cotitzades que es tenen en compte per accedir a la pensió contributiva anul·la en la pràctica per a aquests treballadors la possibilitat d'obtenir-la" perquè s'exigeix un període proporcionalment molt major que als treballadors a temps complet sense que la quantia de la prestació justifiqui aquesta diferència, segons explica CiU.

MÉS DONES QUE HOMES

A més, "encara que no hi hagi en el text dispositiu sobre pensions condicionis d'accés diferents per a homes o dones, en afectar a un nombre molt major de dones que d'homes suposa, segons el tribunal comunitari, discriminació per raó de gènere. Es tracta d'una discriminació indirecta però discriminació per fi", afegeixen els nacionalistes catalans, citant la fallada judicial.

Per això, CiU exigeix al Govern que modifiqui amb la major celeritat possible aquests extrems de la normativa per "posar fi a la discriminació" que sofreixen els treballadors a temps parcial i evitar que la normativa espanyola sigui contrària a la directiva europea.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH