NOTA DE PREMSA DE AENA EN RELACIÓ A L'AEROPORT DE REUS

|

9Aeroport de Reus

 En atenció a la noticia en el que la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya ha denunciat que la mort el passat dimecres d'un passatger, a l'aeroport de Reus, evidencia alguns elements importants de com les retallades han afectat greument tant el protocol d'emergències de l'aeroport com l'assistència sanitària urgent, AENA ha volgut puntualizar-la l'enviament d'una nota de premsa que reproduïm íntegra.
 

La nota diu el següent:

"Aena Aeropuertos compleix amb la normativa que estableix l'Organització Internacional d'Aviació Civil (OACI) en matèria d'assistència sanitària en els aeroports, tant pel que fa a primers auxilis com a acords per al trasllat d'urgència a centres mèdics.
? Aquesta normativa no obliga la disposició de servei d'ambulància de manera permanent en els aeroports, sinó que estableix la necessitat de comptar amb els deguts mecanismes per al trasllat immediat dels casos més greus a serveis d'atenció mèdica competent convinguts per endavant i permet distingir, en funció del trànsit dels aeroports, la forma de prestar aquest servei.
? L'Estat espanyol, signant del Conveni d'Aviació Civil Internacional, garanteix l'atenció primària d'urgència i el transport sanitari d'urgència mitjançant el règim general de la Seguretat Social.
? A més, a l'Aeroport de Reus, aquest servei sempre queda cobert de dues formes:
1. Amb la presència de tres columnes de Rescat Cardíac (desfibril?ladors semiautomàtics externs). Els desfibril?ladors estan considerats com la millor eina mèdica per actuar a temps davant una aturada cardiorespiratòria, millorant d'aquesta manera la supervivència dels afectats per un infart de miocardi.
2. Personal de l'aeroport que ha rebut formació per a l'ús de desfibril?lador d'acord amb la legislació. En aquesta formació s'inclou també l'atenció en primers auxilis"

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH