La Càmera de Barcelona avisa als partits: "Un augment dels impostos és del tot indesitjable"

|

miquel valls camara de comerç

El president de la Cambra de comerç, Miquel Valls, ha rebutjat rotundament la creació de nous impostos i ha demanat prudència als partits polítics davant la possible recuperació de l'Impost de Successions, una pujada de l'Impost del Patrimoni, noves taxes a les centrals nuclears, grans superfícies i transaccions bancàries.

"Vull fer una crida als partits polítics. Des de la Càmera ens posicionem en contra de l'increment o la creació de nous impostos a Catalunya perquè això incrementaria la pressió fiscal i augmentaria el diferencial que existeix amb altres comunitats", ha sostingut en roda de premsa.

Ha recordat que els comerços es troben en plena campanya nadalenca, per la qual cosa anuncis de pujades d'impostos poden frenar el consum, alhora que tenen un impacte molt negatiu sobre la confiança empresarial, l'atracció d'inversions estrangeres i la reactivació econòmica: "Un augment dels impostos és del tot indesitjable".
Ha indicat que la pressió fiscal de Catalunya és entre un i dos punts superior a la mitjana espanyola, ja que en 2009 la pressió fiscal catalana ascendia a un 27% i l'espanyola a un 25,8%, i ha afegit que Catalunya és la quarta comunitat amb una pressió fiscal més elevada, per darrere de Balears, Castella La-Taca i Murcia, sense tenir en compte l'euro per recepta i la taxa turística.
En concret i segons dades de 2008, Catalunya va registrar una pressió fiscal de l'1,9%, mentre que en l'extrem oposat es troben País Basc (1%), Canàries (1,3%) i Navarra (1,3%).
Quant a la hisenda local, els 946 municipis catalans van recaptar 4.326 milions en 2008, el 20,5% del total recaptat a Espanya, i la recaptació per habitant va ascendir a 595 euros, sent Catalunya la comunitat que realitza un major esforç fiscal municipal per càpita, i la cinquena amb una pressió municipal més elevada, del 2,13%.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH