El PSOE sotmetrà a votació al Congrés l'euro per recepta

|

euro per recepta

El PSOE sotmetrà a votació davant el Ple del Congrés dels Diputats, dimarts que ve, l'adopció d'una sèrie de mesures des del Govern que impedeixin l'aplicació de la taxa d'un euro per recepta aplicada pel Govern i anunciada pel Govern de la Comunitat de Madrid per 2013.

El PSOE sotmetrà a votació davant el Ple del Congrés dels Diputats, dimarts que ve, l'adopció d'una sèrie de mesures des del Govern que impedeixin l'aplicació de la taxa d'un euro per recepta aplicada pel Govern i anunciada pel Govern de la Comunitat de Madrid per 2013.

Es tracta d'un dels punts que defensarà el diputat socialista i exsecretario d'Estat del ram, José Martínez Olmos, en la moció, conseqüència de la interpel·lació que va debatre dimecres passat, 21 de novembre, amb la titular del ram, Ana Mato, i a la qual ha tingut accés Europa Press.

Segons Martínez Olmos, després del 'cara a cara' d'aquest dimecres, queda clar que la ministra no està capacitada --així ho ha dit-- per afrontar els problemes de salut de la ciutadania, ni per solucionar els problemes de desmotivació dels professionals sanitaris: "És una ministra absent i indolent".

En el debat d'aquesta interpel·lació Mato va avançar que en els últims quatre mesos s'ha aconseguit reduir la despesa farmacèutica en 803 milions d'euros, amb la introducció del nou sistema de copago i la desfinanciación de més de 400 medicaments.

És més, en la defensa de la seva gestió va acusar al PSOE de tenir una visió "allunyada de la realitat i plena de cinisme polític" sobre les reformes que ha emprès el Govern en matèria sanitària.

UNA ASSISTÈNCIA SANITÀRIA UNIVERSAL


Així les coses, la moció recull també la petició del PSOE al Govern perquè reconegui el dret a l'assistència sanitària finançada amb fons públics a totes les persones, per raó de ciutadania.

"Per a això, presentarà un projecte de llei que asseguri la universalització plena de l'assistència sanitària", segons precisa.

És més, sol·licita una "paralització immediatament" de la privatització de serveis sanitaris públics que s'està produint en determinats serveis regionals de salut i especialment a Madrid, València, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Extremadura, per evitar riscos d'afectació del dret constitucional de protecció de la salut i en la qualitat assistencial.

També demana que s'asseguri la prestació farmacèutica en el sistema sanitari, evitant que situacions d'impagament a oficines de farmàcia posin en risc l'accessibilitat als medicaments.

"Per a això, els sistemes de suport a la liquiditat de les comunitats autònomes hauran de tenir entre les seves prioritats garantir el pagament a les oficines de farmàcia", segons sol·licita.

Igualment, vulgues que es restableixi la cartera comuna de serveis del Sistema Nacional de Salut (SNS), sense previsió de copago per part dels usuaris excepte en la prestació farmacèutica, de la qual s'exclourà a pensionistes i aturats de llarga durada sense prestació econòmica, i se suprimirà la categorització de carteres de serveis sanitaris --bàsica, suplementària i accessòria, establerta en el decret de reforma sanitària d'abril--.

La moció desitja que es present, en el termini d'un mes, un projecte de llei que garanteixi la naturalesa pública del finançament, la provisió i la gestió dels serveis de salut i impedeixi que en la prestació de serveis sanitaris no es doni la qualitat assistencial necessària i no es respectin els drets dels usuaris, derogant la Llei d'Habilitació de noves formes de gestió del Sistema Nacional de Salut.

Finalment, considera necessària la presentació, en el termini d'un mes, d'un sistema comú i vinculant per assegurar la devolució dels diners que els pensionistes paguen per sobre del topall establert en el copago farmacèutic en aquelles Comunitats en què això ocorre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH