Les fundacions de partits catalans reben més de 95.000 euros d'Exteriors i Cooperació

|

Sense títol

Les fundacions vinculades a partits polítics catalans reben 95.237,88 euros del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació perquè desenvolupin programes, seminaris i conferències sobre "promoció de la democràcia i consolidació dels sistemes de partits polítics", segons publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Les fundacions vinculades a partits polítics catalans reben 95.237,88 euros del Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació perquè desenvolupin programes, seminaris i conferències sobre "promoció de la democràcia i consolidació dels sistemes de partits polítics", segons publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'entitat catalana que rep una subvenció major és la Rafael Campalans del PSC, que rebrà 36.000 euros per al seu Programa de Cooperació política en el Mediterrani, seguida per la Catdem de CDC, que disposarà de 32.909,93 euros per pagar els programes 'La consolidació democràtica', 'L'oportunitat del canvi' i 'Veus del Mediterrani'.

L'Institut D'Estudis Humanístics-Miquel Coll i Alentorn-INEHCA, vinculat a UDC, comptarà amb 13.163,97 euros per pagar les sessions de treball 'Humanisme, economia i justícia social: respostes per al segle XXI'.

La Fundació afí a ICV Nous Horitzons disposarà de 8.227,48 euros per a un projecte de consolidació dels processos de governabilitat i enfortiment de l'Estat i les polítiques públiques.

ERC, a través de la Josep Anar-la, percep 4.936,49 euros per al seu "programa d'intercanvi per a l'enfortiment del sistema democràtic internacional", mentre que la Fundació L'Alternativa d'EUiA obtindrà 1.645,50 euros per al seu programa 'Lliçons dels processos de transició a la democràcia a Europa i a Amèrica Llatina'.

SENSE EL PP CATALÀ

En aquests més de 95.000 euros a càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2012 que rebran fundacions afins a partits catalans, no es comptabilitza la suma que pugui obtenir el PP català, que el seu Institut Catalunya Futur està vinculat a la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), que dirigeix José María Aznar.

De fet, la FAES rep més de la meitat dels gairebé 900.000 euros que ha repartit el Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació, i és amb 529.849,88 euros l'entitat que més fons obtindrà, per davant de la Fundació Idees del PSOE, que disposarà de 238.510,39 euros.

La fundació Sabino Arana del PNB compta amb una subvenció de 16.454,97 euros per finançar la conferencia 'Revolucions als països àrabs del nord d'Africa. Islam, societat i Estat', així com el seminari V Diàlegs de Bilbao 'La relació entre política i economia. A la llum dels desafiaments d'aquest temps'.

També IU rep 14.808,47 euros perquè la seva Fundació per l'Europa dels Ciutadans financi un programa sobre l'enfortiment dels processos de democratització i participació política en el nord d'Àfrica.

REDUCCIÓ D'1,3 MILIONS

Les ajudes es carreguen als Pressupostos Generals de l'Estat de 2012; en l'exercici anterior, es van destinar per a la mateixa fi 2,2 milions d'euros, mentre que en els comptes de l'Estat per 2013 es manté la mateixa partida que la d'aquest any, 900.000 euros.

A l'hora de concedir l'ajuda, Exteriors té en compte tant la qualitat de la proposta presentada, com la coherència del projecte amb el Pla Director de la Cooperació Espanyola, però també el nombre d'escons que el partit polític de qui depengui la fundació tingui al Congrés dels Diputats i el Senat, la qual cosa beneficia als dos principals partits, PP i PSOE.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH