Homs, files molt prim, oi?".

Redacció Catalunyapress

Carmen P. Flores

Aquest dimarts semblava no ser un bon dia per al portaveu del Govern, Francesc Homs. I això que va fer tot el possible per dissimular-ho, davant del concorregut nombre de periodistes que allí ens trobàvem, en la tradicional roda de premsa posterior al Consell Executiu. No ho era, perquè havia saltat a l'actualitat la més que polèmica remodelació educativa del ministre Wert, que tots vostès ja coneixen. Una bona part de les preguntes van ser realitzades en aquesta direcció, potser per això hi van haver dues ocasions en les quals Homs va voler interpretar amb doble sentit les preguntes d'alguns companys, advertint-los amb un "files molt prim, oi?".


Davant les cares d'estranyesa, admetent el seu estat, no va dubtar en rectificar afirmant que potser era ell qui no estava molt fi, aquest dia. En aquesta ocasió, com ho fa en unes altres, quan està a punt de saltar a la jugular d'algun intrèpid periodista, fa us del recurs del got d'aigua, que té amagat en el faristol- S'atura, agafa el got i beu, com si comptés fins a deu, fins a controlar-se (les classes de protocol que ha rebut sembla que li han servit d'alguna cosa) i segueix responent a les preguntes amb més o menys encert, amb més o menys empatia, depenent del mitjà que hagi fet la pregunta.
Quan arriba el torn de la periodista que ara els escriu, i li demana que aclareixi si forma part del grup negociador de CIU que tracta de posar-se d'acord amb ERC, diu que no en sap res i es fa el sorprès. Davant la insistència de que ja s'ha publicat el seu nom en els mitjans de comunicació, sense arrugar-se em respon, amb aquella sornegueria: "No es cregui tot el que es publica en els mitjans". I davant la meva cara de sorpresa, encerta a afegir:" No pot dir res perquè hi ha un pacte de confidencialitat entre els dos partits i, a més, li repeteixo, no es cregui tot el que es publica".
Avui, ja tots mes tranquils, només puc afegir, per pura cortesia: Senyor Portaveu, el que publiquen alguns mitjans, és el que vostès, els qui siguin, volen que es filtri "només" a aquests mitjans, oi?. I afegeixo, com a justa correspondència a la seva resposta borgiana, del gran Borges, clar: El que publiquen els meus col·legues, jo m'ho crec, encara que aquests ho escriguin en els "molt subvencionats¨ per vostè i el Govern que representa, mitjans de comunicació del Gran d'Espanya i Petit de Catalunya, oi?.
I d'altra banda, des de l'afecte que li tinc permeti'm afegir un darrer consell: No ens prengui als periodistes per ximples. Encara que amb prou feines quedin llocs de treball en la nostra benvolguda professió, i vostè controli a molts dels editors que ens paguen, no ho som. M'entén, oi?
Carmen P. Flores
Periodista

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH