L'AMB, la Fundació Agbar i l'institut mediterrani de l'aigua desenvoluparan un llibre blanc de l'aigua

|

Sense títol

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Fundació Agbar i l'Institut Mediterrani de l'Aigua (IME) han signat aquest migdia un conveni pel qual desenvoluparan conjuntament un Llibre Blanco de l'Aigua per fixar estratègies comunes que millorin la gestió de l'aigua a la zona.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Fundació Agbar i l'Institut Mediterrani de l'Aigua (IME) han signat aquest migdia un conveni pel qual desenvoluparan conjuntament un Llibre Blanco de l'Aigua per fixar estratègies comunes que millorin la gestió de l'aigua a la zona. El Llibre Blanco serà el marc per analitzar les amenaces i oportunitats que afecten a la gestió de l'aigua i operar de manera conjunta. El president de l'AMB i alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de la Fundació Agbar, Angel Simón, i el director executiu de l'IME, Hachmi Kennou, han signat l'acord en les oficines de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Tant l'AMB com la Fundació Agbar designaran experts qualificats que presentin les seves recomanacions comunes per a la gestió futura de l'aigua a la zona. Per la seva banda, l'IME mobilitzarà la seva xarxa d'experts perquè participin activament en el projecte, especialment als seus representants del Sud i de l'Est del Mediterrani. Un comitè seguirà tot el procés que durarà un any i que pot prorrogar-se.

L'AMB és l'organització institucional de la gran conurbació urbana que formen Barcelona i els 35 municipis del seu entorn més proper, creada al juliol de 2011. Substitueix a la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Entitat del Medi ambient i l'Entitat Metropolitana del Transport.

La Fundació Agbar va ser creada en 1998 a partir del Centre d'Estudis d'Investigació i Aplicacions de l'Aigua d'Agbar, constituït l'any 1961 i dedicat fonamentalment a adquirir i gestionar el coneixement en el camp del cicle integral de l'aigua. Els valors de la Fundació s'emmarquen dins de la iniciativa social del grup Agbar. Al seu torn, la Fundació actualitza els valors que inspiren al grup, contribueix a la seva permanent difusió i s'estableix com a nexe principal entre Agbar i la societat.

L'IME, creat a Rabat en 1982, agrupa als experts dels operadors institucionals i tècnics de l'aigua en el Mediterrani. Constitueix així un fòrum d'intercanvi de coneixements i té com a objecte fonamental el desenvolupament de la cooperació transmediterránea entre les col·lectivitats locals i els professionals en els camps de l'aigua, el sanejament i el reg.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH