Abertis compra les concessions d'OHL a Brasil i es converteix en líder mundial en la gestió d'autopistes

|

9Autopista9

Abertis i Brookfield Motorways han tancat, després d'haver obtingut totes les autoritzacions administratives i financeres necessàries, l'adquisició del 51% i el 49% respectivament de la societat Partícips de Brasil, fins ara propietat d'OHL. Partícips posseeix un 60% d'OHL Brasil, companyia cotitzada a Brasil i titular de nou concessions d'autopistes al país amb un total de 3.226 quilòmetres. Després de l'operació, Abertis es converteix en el líder mundial en el sector de les autopistes, amb la gestió de més de 7.300 quilòmetres.

L'operació s'ha estructurat en dues fases. En una primera fase, abertis ha adquirit el 100% de Partícips i OHL ha rebut com a contraprestació un 10% d'accions d'abertis que la companyia tenia en autocartera, 11 milions d'euros en efectiu i abertis ha assumit passius enfront de Partícips per un valor total de 504 milions d'euros.
En una segona fase, abertis ha transferit a Brookfield el 49% de Partícips així com el 49% dels passius i abertis ha rebut de Brookfield 362 milions d'euros en efectiu i accions representatives del 0,8% del capital social d'abertis que Brookfield hi havia prèviament adquirit. Aquest percentatge quedarà com a accions d'abertis en autocartera.
Després de l'operació, abertis i Brookfield controlen un 51% i un 49% de Partícips de Brasil respectivament, que al seu torn té el 60% de la companyia brasilera cotitzada. Per la seva banda, OHL es converteix en accionista de referència d'abertis, on pansa a controlar un 15% del capital.
Com a conseqüència del canvi de control a Brasil, i d'acord amb la legislació brasilera, Partícips sol·licitarà en un termini màxim de 30 dies l'aprovació i registre per la Comissió de Valors Mobiliaris de Brasil (CVM) d'una oferta pública d'adquisició (OPA) de totes les accions ordinàries en circulació d'OHL Brasil. Partícips oferirà en l'OPA unes condicions equivalents a les acceptades per OHL en tancar l'operació. Per atendre a la part

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH