En els primers nou mesos de l'any va haver-hi 76.398 desnonaments entre habitatges i locals comercials

|

navarresa suïcidi

El Col·legi Nacional de Secretaris Judicials (CNSJ) ha fet públic aquest dilluns un informe que revela que un total de 76.398 llançaments es van practicar en els primers nou mesos de l'any, no sent tots ells de primer habitatge.

Els secretaris judicials han celebrat prop de 75.000 subhastes durant 2011, encara que la majoria d'elles han quedat desertes i la finca s'ha adjudicat a l'entitat financera concessionària de la hipoteca.

L'informe recull aquest "drama social" i la "brutal" evolució a l'alça que han experimentat les execucions hipotecàries, que s'han vist incrementades en un 200,10% en els últims quatre anys en passar de 25.943 en 2007 fins a les 77.854 de 2011.
Les transferències rebudes pels jutjats com a conseqüència d'ordres d'embargament telemàtic remeses a l'Agència Tributària van aconseguir els 16 milions d'euros fins a setembre. Per a això, es van donar pels secretaris judicials entorn del milió d'ordres d'embargament.
L'informe explica que els judicis de desnonament es produeixen davant contractes d'arrendaments de finques, generalment per falta de pagament; mentre que les execucions hipotecàries tenen per objecte la subhasta de l'immoble davant l'impagament de la hipoteca.
DACIÓ EN PAGAMENT
Els secretaris judicials, a els qui està atribuïda la tramitació d'aquests processos especials, proposen dur a terme mecanismes de conciliació o mediació prèvia a la via judicial per aconseguir acords entre les parts relatius a l'ajornament de pagaments, la condonació parcial del deute en cas que hi hagi interessos abusius, o la dació en pagament, fins i tot per a plets ja iniciats sempre que hi hagi un consens.
Veuen fonamental compensar el desequilibri econòmic entre els bancs i els deutors. "El consumidor té molt limitades les possibilitats d'oposició enfront de l'execució i molt difícil la suspensió provisional de l'execució forçosa", afegeix.
Demanen valorar amb "prudència" qualsevol modificació de la Llei Hipotecària, mentre que advoquen per regular un procediment d'insolvència de les persones físiques, en la qual s'estableixin terminis i pròrrogues que facin el pagament més flexible.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH