Manos Limpias denúncia a Jordi Pujol, a la seva esposa i als seus fills Oriol i Jordi davant l'Audiència Nacional

|

PUJOL ACAPULCO

El sindicat ultra Manos Limpias ha presentat una denúncia davant l'Audiència Nacional contra l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, la seva esposa Marta Ferrusola i els seus fills Jordi i Oriol per presumptes delicte contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals, negociacions prohibides a autoritats i funcionaris, tràfic d'influències.

Les acusacions incloses en la denúncia es basen en el presumpte esborrany atribuït a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia que va donar a conèixer el diari "El Mundo".

Segons el parer dels denunciants, aquesta investigació ha de realitzar-se de forma independent a la instrucció que està duent a terme el Jutjat Nº 30 de Barcelona, que instrueix el" Cas Palau", en el qual està imputat l'expresident del patronat de la Fundació Orfeó-Català Palau de la Música, Félix Millet.
Segons el citat esborrany, el matrimoni Pujol Ferrusola i els seus dos fills disposen d'un capital de més de 165 milions de francs suïssos (137 Milions d'euros), en la banca privada Lombard Odior, de Ginebra.
La informació publicada pel diari en relació amb l'esborrany de la UDEF assenyalava concretament que els Pujol disposen de tres comptes numerats i dues caixes de seguretat amb nombre correlatiu a la qual el propi Millet posseeix en el mateix establiment de Lausana, i afegia que existeixen connexions amb els comptes d'Arturo Fasana "home clau de la trama Gürtel" els últims beneficiaris de la qual són Pujol, el seu fill Jordi i la seva esposa Marta Ferrusola, segons destaca Mans Netes en la seva denúncia.
La informació del mateix diari citada pel sindicat de funcionaris davant l'Audiència Nacional també parla que la família Pujol posseeix inversions a EUA (Miami Houston i el paradís Fiscal de Delaware), Argentina, "on són propietaris del 30% del Bonaerense Port Madero i Mèxic, país en el qual compten amb un ressort de luxe en Acapulco i el 20% de la societat Casino Royale en Monterey".
Manos Limpias també destaca en la seva denúncia que el passat 19 d'octubre els fiscals Anticorrupció de Barcelona Emilio Sanchez Ulled i Fernando Bermejo van rebre a l'exfefe de la UDEF i avui Director del Centre d'Intel·ligència Contra el Crim, José Luís Olivera, i al Cap d'Assumptes Interns, Marcelino Martín Blas, "fent-los lliurament d'un informe de la UDEF, on es posa de manifest la presumpta corrupció dels denunciats".
Segons el parer del sindicat, en tractar-se de delictes econòmics com contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals, negociacions prohibides a autoritats i funcionaris, tràfic d'influències, "l'Òrgan Jurisdiccional competent, a tenor del preceptuado en la Llei Orgànica del Poder Judicial, seria l'Audiència Nacional".
Entre altres proves, sol·liciten que es requereixi a la UDEF l'aportació a l'Audiència Nacional l'esborrany relatiu als fets , i que s'oficiï a la Hisenda Pública perquè remeti les declaració de renda i patrimoni dels denunciats

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH