Montserrat Tura: "Les normes no són sagrades, els principis si que ho són"

|

Montserrat Tura

Purificació González.- L'ex consellera Montserrat ha fet moltes crides d'atenció a la cúpula del PSC en la seva intervenció davant els membres del Consell Nacional que s'han reunit aquest diumenge per triar al candidat socialista que representarà al PSC en els propers comicis electorals catalans, que tindran lloc el 25 de novembre.

No s'ha deixat gens en el tinter la socialista Tura i ha afirmat entre altres coses que "hi ha riscos i costos en tot el que fem però hi ha més en l'estar parat" i ha parlat a més que la "la classe política ha de renunciar a certs privilegis perquè hi ha famílies els estan perdent", afegint posteriorment que "les parets de les administracions haurien de ser de cristall transparent perquè la gent pugui veure el que fem". Per a Tura " la societat no ens creurà sinó els vam mostrar el nostre compromís d'estar en la lluita de defensar els seus drets i sinó vam mostrar l'honestedat i renunciem als privilegis. L'honestedat ens farà recuperar la credibilitat".

També ha estat, Montserrat Tura, sensible a la situació que viuen els catalans i sobre la mateixa ha dit " hi ha ciutadans que abans vivien en condicions molt acceptables i que ara no tenen més remei que fer grans cues per aconseguir aliments o roba usada. Aquesta situació no la resoldran els cínics, CiU o el PP, perquè els seus horitzons de la justícia social són limitats i davant això no hem de resignar-nos sinó revelem. Perquè la sortida d'una crisi requereix de propostes valentes i d'un govern que tendeixi la mà a aquesta societat que és més col·laborativa que mai.

Ha volgut deixar en evidència Tura que " de CiU no hem sentit un discurs d'esforç i coratge, perquè no tenen un projecte social. I de nosaltres els socialistes la gent espera que defensem la protecció pública que és el que han de fer els governs democràtics, al que estan obligats a donar perquè és un dret i no és caritat".

Ha parlat també Montserrat Tura ha afirmat que " quan els serveis socials no donen proveïment no podem evitar que família senceres visquin sense aigua. Crec que hi ha borsa d'ineficiències que no podem permetre. Això ja no té a veure amb quotes de poder, això són quotes de vides de gent que trepitja el carrer. I per això els que ocupen càrrecs han de ser els primers a mostrar humilitat"

"El 10 de juliol i l'11 de setembre són exemples d'ones d'indignació ciutadana. El president Mes ha intentat canalitzar aquesta marea de forma electoral i nosaltres restar-li veu a un poble que reclama el seu espai. Els estats democràtics han de deixar expressar totes les posicions, les del si o no i l'abstenció , perquè estàs siguin dipositades amb respecte democràtic. Els estats evolucionen i les seves necessitats també i no podem respondre amb les mateixes paraules de fa 20 anys perquè tot ha canviat i el problema s'ha agreujat. I els riscos de la modificació constitucional si el poble contínua actiu és menor que la inanició . Els socialistes estem en situació de canalitzar el rio de peticions de la Diada".
En aquest sentit Tura ha afirmat que "les normes no són sagrades però els principis si que ho són. El principi de democràcia s'ha de defensar com a columna vertebral. El futur no és un regal és una conquesta perquè l'èxit és la conseqüència de les coses ben fetes. Prefereixo exposar-me als inconvenients de la llibertat als inconvenients de la falta de llibertat"

Per finalitzar Montserrat Tura ha afirmat que presentava la seva candidatura des de la humilitat i que en la seva professió de metgessa "he vist néixer a molts nens i neixen tots iguals proveïts de tots els seus drets, proveïts de totes les seves oportunitats, neixen lliures. I necessiten un partit socialista potent i que no assumeixi cap renúncia de drets perquè aquests nens no neixin condicionats"

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH