València aprova eliminar als funcionaris l'extra de Nadal i la jubilació parcial

|

fabra

El ple del Consell de la Generalitat valenciana, reunit aquest divendres a Castelló, ha aprovat el decret llei que adapta a la normativa autonòmica les mesures contingudes en el decret llei estatal 20/2012 de 13 de juliol de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

Entre les mesures de la normativa estatal que s'adapten a l'autonòmica a través del decreto llei figura la supressió de la paga extraordinària de Nadal, mesura que resulta obligatòria adoptar en estar recollida amb caràcter bàsic en el Reial decret Llei estatal, o l'eliminació de la possibilitat de jubilació parcial del personal funcionari, entre unes altres.

La supressió de l'extra de desembre es fa extensiva, amb els ajustos necessaris, a les persones que ocupin posats d'alt càrrec o assimilats, ha destacat el conseller d'Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vetlla, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Respecte a la prestació econòmica dels empleats públics en situació d'incapacitat temporal, el decret llei estatal estableix que serà la prevista en la normativa de Seguretat Social i permet que les administracions públiques puguin decidir complementar aquestes prestacions fins a uns determinats topalls.

El Consell ha optat per regular aquest tema d'igual forma que l'Administració General de l'Estat ha previst per al seu personal, és a dir, complementant fins al topall permès per la norma bàsica. D'aquesta forma, es garanteix que el personal de la Generalitat tingui "el màxim" dels drets permesos pel decret llei i es contribueix al fet que el sistema sigui el més homogeni possible.

La Generalitat també ha establert els supòsits d'excepcional gravetat en els quals es podrà complementar fins al 100 per cent des del primer dia de la incapacitat.

El decret llei que ha aprovat el Consell també incorpora la possibilitat que l'Administració de la Generalitat, en el marc de les previsions de l'article 45 de la Llei de Funció Pública, pugui adoptar mesures per disposar dels seus efectius de forma eficient i racional, de manera que les càrregues de treball quedin adequadament distribuïdes, en funció de les necessitats i estructura de l'Administració per redundar en una millora de la prestació del servei als ciutadans.

Així mateix, el text aprovat aquest divendres conté una sèrie de mandats perquè les mesures contingudes en el text resultin d'aplicació a les universitats públiques valencianes, al sector públic, al personal de justícia o a les institucions de la Generalitat.

A més, es modifiquen aquells preceptes de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, afectats amb caràcter bàsic pel Reial decret Llei estatal.

En concret, els referits a dies de vacances que queden fixats en 22 dies hàbils; mentre que els dies de lliure disposició seran tres, a partir de 2013. Al seu torn, s'elimina la possibilitat de jubilació parcial del personal funcionari.
ACORD SOBRE DRETS SINDICALS

Així mateix, el ple del Consell ha ratificat l'acord aconseguit el dijous entre la Generalitat i els representants sindicals --excepte Intersindical Valenciana-- en el si de la Taula General de Negociació.

L'acord subscrit el dijous i aprovat el divendres en el Consell suposa adequar l'aplicació de l'article 10 del decreto llei 20/2012 a la Comunitat Valenciana, establint els criteris generals per a la utilització dels crèdits horaris legalment establerts.

En aquest sentit, el citat article del decreto llei deixa sense efecte tots els pactes, acords i convenis col·lectius en matèries relatives al temps retribuït per realitzar funcions sindicals i altres drets sindicals, si excedeixen del previst en l'article 10.

D'aquesta forma, les hores de representació sindical s'ajustaran a l'establert en la normativa bàsica de l'Estatut dels Treballadors, a la Llei Orgànica de Llibertat Sindical i a l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

L'acord en matèria de representativitat i acció sindical ha estat aprovat per a un període de dos anys prorrogables i serà desenvolupat durant els propers tres mesos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH