Foment insensible als peatges de Catalunya

Redacció Catalunyapress

El ministeri de Foment ha presentat el seu Pla d'Infraestructures, Transport i Habitatge (PITVI) que per a CiU presenta dues clares mancances: d'una banda, té un molt difícil encaix a Europa i, de l'altra, continua sense resoldre la pressió injusta dels peatges a les carreteres de Catalunya.

CiU ja ha traslladat a la ministra Ana Pastor la nostra preocupació per la valoració que en farà Europa. Creiem que la majoria de noves autovies plantejades per la ministra Pastor es preveuen en vies de baixa densitat de trànsit, fet que no serà acceptat per Europa ja que una autopista es justifica a partir d'una densitat mitjana d'entre 10.000 o 15.000 vehicles per dia. Per tant, es tracta d'inversions poc rendibles que molt probablement no comptaran amb finançament ni contribuiran a la credibilitat d'Espanya davant les institucions europees. En la situació de crisi actual només plans molt rigorosos i amb un rendiment justificat tenen possibilitats de finançament.

Per a CiU Foment hauria de ser més ambiciós pel que fa al finançament del PITVI, que s'ha d'obrir al finançament privat, i cal abordar el debat de la 'eurovinyeta', que tan bon resultat ha donat a Alemanya, per ajudar a la reestructuració del transport per carretera.

També reclamem que el govern espanyol no demori una solució per alliberar els peatges a Catalunya, que pateix una situació del tot injusta. Per això hem reclamat a la ministra que aquest procés de planificació resolgui aquesta problemàtica que fa que també en aquest àmbit els ciutadans de Catalunya estiguin i se sentin discriminats.

Finalment, pel que fa a AENA, CiU comparteix la diagnosi de Foment i també estem d'acord amb els principis de liberalització i d'obrir-la a la participació privada. Ara bé, rebutgem la configuració d'un sistema aeroportuari en xarxa, entre d'altres coses perquè ja no hi ha cap model com el d'AENA a tot el món, circumstància que hauria de fer reflexionar al govern espanyol.

Eva Parera, portaveu adjunt de CiU al Senat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH