El govern proposa uns pressupostos "més socials" en els que preval la contenció de la despesa

|

MINISTRES

Redacció /Europapress.-  La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat que la partida de la despesa social suposa el 63,6% del Pressupost de l'any 2013, aprovat aquest dijous pel Consell de Ministres.

En la roda de premsa posterior, Sáenz de Santamaría ha assegurat que són uns comptes "per sortir de la crisi", amb un equilibri entre els ajustos per la via de la despesa i dels ingressos. Les partides que creixen són les pensions, les beques i els interessos del deute.

De fet, segons ha dit, els Pressupostos inclouen un ajust del 58% per la via de la despesa i del 42% per la via dels ingressos, la qual cosa demostra, segons Santamaría, que el Govern està duent a terme una reestructuració administrativa i la reducció de la despesa.
  • Neix una autoritat fiscal per supervisar els pressupostos de totes les administracions
L'Executiu va a crear una autoritat fiscal independent per controlar la despesa de totes les administracions públiques espanyoles. a intenció del Govern és que aquesta institució "sigui capaç d'anticipar les desviacions als pressupostos de les administracions".

A més, l'autoritat fiscal s'encarregarà de controlar la despesa dels organismes públics. Segons ha assenyalat Santamaría, els PGE per al proper any aborden "dos elements fonamentals d'actuació política i econòmica: el control del dèficit públic i l'engegada de reformes que siguin capaces de crear ocupació i riquesa a Espanya".
  • Es crea una comissió tripartida per resoldre conflictes dels convenis col·lectius
El Govern ha aprovat la creació d'una Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius amb l'objectiu de desbloquejar els conflictes que sorgeixin en els convenis col·lectius.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que aquesta comissió serà tripartida i estarà composta per la patronal, els sindicats i el Govern.

L'objectiu, segons ha detallat, és "acabar amb la via morta de bloqueig entre empreses i treballadors quan no hi ha acord" en matèria de convenis col·lectius.
  • Pla d'ajudes a la compra de cotxes, amb 2.000 euros per automòbil
El Pla contempla una ajuda total de 2.000 euros --mil aportats per l'Executiu i els altres mil per les marques-- per a l'adquisició d'un automòbil catalogat per l'IDAE amb les etiquetes A o B d'eficiència energètica, elèctric o que usi combustible alternatiu, amb un preu abans d'IVA inferior a 25.000 euros.
  • El Govern del PP usa 3.000 milions del Fons de Reserva per resoldre problemes de tresoreria
El Govern ha aprovat una norma per utilitzar 3.063 milions del Fons de Reserva de la Seguretat Social per resoldre problemes de tresoreria del sistema.

Així l'avançat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que ha donat llum verda als Pressupostos Generals de l'Estat de 2013.

El passat mes d'agost, el Govern ja va recórrer al Fons de Prevenció i Rehabilitació, del que va prendre 4.400 milions per resoldre també problemes de tresoreria de la Seguretat Social.

? Es decreta un impost per a les loteries, pròrroga de Patrimoni i s'eliminen deduccions de Societats

El Govern ha creat un nou impost per gravar els premis de loteries, fins ara exempts de tributació, ha prorrogat l'Impost sobre el Patrimoni i ha eliminat deduccions de l'Impost de Societats.

Així ho ha anunciat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ha explicat que en societats, s'elimina la deducció per amortització a les grans empreses el que aportarà 2.371.000 al herario públic
El nou impost sobre els premis de loteries, que serà del 20% i afectarà el 40% dels premis (els que superin els 2.500 euros), aportarà 824.000.000 a les arques de l'Estat.

A això s'uniran els 90 milions que aportarà l'eliminació de la deducció per compra d'habitatge habitual, que ja havia anunciat el juliol l'Executiu.

A més, el Govern ha decidit recuperar un gravamen especial del 5% per a l'actualització de balanços de les empreses, que aportarà 300 milions i modifica el règim de tributació de les plusvàlues en el primer any, que es gravaran en funció del tipus marginal de l'IRPF (90 milions).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH