L'Informe Wyman certifica la bona salut de sis entitats bancàries espanyoles

|

GUINDOS MICROFONOS

Pressdigital.- La consultora Oliver Wyman que va ser contractada per deixar-li clar al Govern i als ciutadans com era la salut dels nostres bancs té ja llisto el seu informe.

que solament llança una sorpresa significativa que és la que el Banc Popular tan vinculat sempre al sector mes ecelesiático necessitarà mes de 2.100 milions d'euros, xifra que representa el 2 % dels seus actius ponderats de risc

Conegudes aquestes dades tan desfavorables per als seus interessos el Popular haurà de presentar un pla urgent de venda d'actius per evitar rebre diners de l'Estat. L'entitat ha comentat que podria vendre el 50% del banc per Internet, el 50% del negoci de targetes, així com parteix de la xarxa d'oficines i immobles, amb els que obtindria 2.100 milions, segons els seus càlculs.

Segons l'Informe Wyman les entitats amb bona salut financera i que tenen suficient capital per seguir treballant fins i tot en els escenaris econòmics més adversos són: Santander, BBVA, CaixaBank (La Caixa) , Kutxabank, Sabadell i Bankinter. Aquest informe no serà oficial fins al divendres després de celebrar-se la reunió del comitè estratègic que ha tancat tot el procés.

En el comitè estratègic es troben els membres de la troica (FMI, BCE, Autoritat Bancària Europea i Comissió Europea) així com el Banc d'Espanya i el Ministeri d'Economia. La troica vol que la quantitat final de capital sigui alta, propera als 60.000 milions, perquè sigui creïble davant els mercats i també perquè el Regne d'Espanya podria sol·licitar uns cent mil milions envers ells poder evitar-se el "altre rescat" que té unes condicions molt més dures i socialment empobriria a la majoria dels ciudadanos.el escenari advers al que se sotmet a les entitats bancàries inclou una caiguda del PIB del 4,1% aquest any, el 2,1% en 2013 i del 0,3% en 2014. La taxa d'atur en 2014 arribaria al 27,2%.

Santander i BBVA són els que millor posició treuen en l'estudi, perquè el seu volum de negoci a Espanya representa menys del 50 % del total amb el qual treballen. El tenir a l'estranger gran part de les seves activitats ha suposat un enorme avantatge sobre els seus competidors.

La Caixa, també passa la prova amb gran brillantor ja que disposa d'un "excés" de capital de varis milers de milions fruit d'una gestió seriosa i minuciosa

.El Sabadell en quedar-se amb la CAM va rebre 5.249 milions que li ha permès tenir un fons de comerç negatiu en comprar-la per sota del valor en llibres i injectar 900 milions en el capítol de sanejaments.

I si les entitats sanejades han aportat una gran credibilitat al sistema financer espanyol, les que estan en procés de fusió ofereixen uns dubtes mes que raonables que podrien avortar part del mateix, encara que els experts consideren que va a resultar molt difícil retrotraer els projectes ja iniciats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH