Fan falta dos milions set-cents mil independentistes

Redacció Catalunyapress

Quan el President Tarradellas va deixar el llegat històric que havia rebut dels seus antecessors en mans dels "ciutadans de Catalunya", aquests es van ser ilusionadamente a les urnes en 1980, per triar al nou President de la Generalitat, alguna cosa que no passava des d'aquell històric 20 de Novembre de 1932.

En efecte, el 20 de Març van ser convocades a les urnes 4.436.459 persones majors de 18 anys amb dret a vot. Es van triar 135 diputats i la participació va ser del 61,44 %. Va guanyar Jordi Pujol que va obtenir deu escons més que el socialista Joan Raventós, qui es va quedar sense la somiada presidència perquè el que seria Molt Honorable va aconseguir sumar als vots dels seus 43 diputats ,els 14 de l'Esuqerra Republicana d'Heribert Barrera i els 18 de Centristes de Catalunya-UCD.

Tot això és ja història, però no està malament que ho recordem, perquè la participació ciutadana en aquesta convocatòria no és un tema baladí, ja que, de produir-se el percentatge del 54,78 % que es va donar l'any 1992, la primera pregunta que haurien de fer-se els qui ens convoquen de nou el proper 25 de Novembre és la de com interpretar un 45 per cent d'abstenció per la via de l'independentisme o per la contrària? I si a aquesta dada li afegim que el major nombre de vots que ha obtingut Convergència en tots els processos electorals ha estat l'assolit en 1984 en el qual li van donar la seva confiança un total d'1.346.729 catalans. Fins a quina xifra es considera com a majoritària la decisió del poble de Catalunya per afirmar, sense cap dubte, que volem un estat propi? .

Anem a pams.A dia d'avui, un de més o un de menys, la població catalana és de 7.565.603 ciutadans. Si l'exigible és una majoria del 51 % la xifra a aconseguir pels partits partidaris de la independència seria la de 3.858.457 individus. Una xifra perfectament corregible per allò que els ciutadans amb dret a vot són en realitat uns 5.363.356 votants* que el seu 51 % és de 2.735.312. que, àdhuc amb ser una xifra bastant menor a la del cens complet ,va a exigir-los als promotors de la ruta cap a l'estat propi un esforç electoral realment titànic.

Aquesta és una visió de l'assumpte bàsicament estadística feta sense ànim de buscar-li els tres peus a l'assumpte, perquè un , ho dic una vegada mes perquè ningú es confongui, és republicà i federalista com Castelao que vivia en una galàxia diferent a la de Rubalcaba i Navarro, I com a tal, acceptarà sempre la decisió majoritària dels seus conciutadans. Una altra cosa, i altres nombres seran ,segurament, els que faci el govern de l'Estat des de Madrid, i per descomptat, però en sentit contrari, la que vulgui vendre'ns la gent que treballa aquests temes i siguin propers al Govern Mas. O sigui, que cadascú dirà la seva segons el que li vagi en aquesta festa..

Per això, a Vds,. amables lectors que llegeixin aquestes línies, solament els prego que pensin el que els sembli més convenient i facin el que més els venja en gana, que para això formen part d'una societat lliure i democràtica, per la qual molts, abans que tots nosaltres, van donar la seva vida, van passar per la presó o es van anar a l'exili. Per favor, no ho oblidin, perquè com va dir un President argentí anomenat Nicolas Avellaneda fa ja gairebé dos-cents anys " Els pobles que obliden la seva història estan condemnats a repetir-la".. i aquest no ha de ser, de cap de les maneres, el nostre futur.

*Aquest cens figura a la pàgina oficial de la Generalitat de Catalunya

Manuel Fernando González
Editor i director
www.pressdigital.es
www.catalunyapress.cat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH