Els ciutadans no treuran beneficis del "Banco malo"

|

GUINDOS MICROFONOS

En Hispanitat ho expliquen amb tot luxe de detalls, el capital privat només està disposat a entrar al "Banco Malo" espanyol si les adquisicions dels actius tòxics es fa a preus de mercat i no a preus que redueixin les pèrdues dels venedors i les seves necessitats d'ajuda. Però com tot té solució, el Ministeri d'Economia, capitanejatper Luis de Guindos ha trobat la fórmula màgica a costa dels ciutadans.

Per solucionar aquest problema l'Estat compraria les seves participacions al banc dolent a un preu i els capitalistes privats a un altre "millor." És a dir, el banc dolent comprarà actius a bons preus per als venedors, tant si són institucions que necessiten ajudes per tirar endavant com si no ho són. Alguna cosa que clarament perjudica als contribuents espanyols.

És a dir que si finalment tot el sector té dret a endollar els seus actius immobiliaris "tòxics" a preus interessants, l'únic que intervé en l'operació que no ven immobles al banc dolent, serà l'Estat i per extensió els contribuents, els qui seran el màxims perjudicats amb aquesta operació d'ingenieria bancària.

Així com el capital del banc dolent estarà tan repartit i ningú ho controlarà, ningú tampoc té l'obligació de consolidar-ho en els seus estats financers i amb això els bancs s'estalviaran l'elevat consum de recursos propis que suposava l'aparició en els seus balanços dels actius venuts. En poques paraules, les participacions en la nova societat, adquirides a canvi del lliurament dels immobles "tòxics", consumeixen menys recursos propis de les entitats financeres. Un negoci que resulta rodó, perquè cap institució, excepte l'Estat, renunciarà als beneficis que li corresponen segons la lògica del mercat. Alguna cosa que suposa sobre el terreny que els ciutadans no treguin un sol euro de beneficis amb la creació del banc dolent.

I mentre els bancs veran reduir-vos el gran volum de capital que consumien la seva cartera d'immobles "tòxics". En definitiva que l'Estat comprarà a un preu i els banquers a un altre. I tot amb l'excusa que per vendre bé els actius fa falta temps i només el FROB, pot prendre's el temps per a això.

Accedir a la notícia d'Hispanitat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH