És el  EVO BANCO una estafa?

|

LUIS PINEDA AUSBANK

El Aguijón s'ha fet ressò de la denúncia pública del president d'Ausbanc, Luis Pineda que aquesta setmana enfront de la façana de l'oficina principal d'EVO Banco a Madrid, denunciava l'estafa que suposa aquesta entitat, que no existeix a l'efecte del Banc d'Espanya i del Fons de Garantia de Dipòsits.

"No es pot prendre el pèl d'aquesta manera a la ciutadania", "és hora que aquest banc es desemmascari", així s'ha dirigit als mitjans de comunicació el president d'Ausbanc, Luis Pineda.

Segons ha explicat Luis Pineda, "EVO BANCO és simplement un mer nom comercial, de posar i treure, d'una altra entitat bancària que porta causa de la fusió de les dues Caixes Gallegues, Caixa Galícia i Caixa Nova, denominada després de la fusió, NCG Banc, que es van veure obligades a fusionar-se per la seva impossibilitat d'existència conforme a la normativa prudencial bancària".

Tot esperant els fons procedents del Rescat bancari europeu, i malgrat la inversió feta amb fons públics amb anterioritat, l'entitat NCG segons Ausbanc "està en fallida i ha estat intervinguda i per tant no compleix amb els requisits de capital legal vigent a data d'avui".

NCG, segons afirma Ausbanc "sembla propietària de la marca comercial, de posar i treure, té en l'actualitat més de 70.000 persones afectades en el denominat "corralito bancari Gallego", per haver contractat les denominades PARTICIPACIONS PREFERENTS I DEUTE SUBORDINAT, i no està fent front als pagaments d'interessos pactats ni va a fer front a la devolució del capital invertit per milers i milers de ciutadans espanyols, i no sol gallecs. Cosa que EVO BANCO no declara i és impossible conèixer doncs tota la seva publicitat externa ho omet que és, en realitat, NCG".

Des d'Ausbanc han fet una crida a l'Institut Nacional de Consum, presidit per Pilar Farjas, dependent del Ministeri de Sanitat i Consum, dirigit per la ministra Ana Mato, perquè posi a la disposició dels clients de la resta d'Espanya -no solament els gallecs que habiten a Galícia- un mecanisme similar al que s'utilitza allí perquè les víctimes d'aquesta fallida bancària es vegin rescabalades en igualtat de condicions que els gallecs defensats pel President de la Xunta. Igualment sol·liciten la intervenció del Banc d'Espanya i de la CNMV per dotar de trasparencia i seguretat jurídica la captació de fons del públic a favor de consumidors i de la lliure competència.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH