La RAE incorpora en el Diccionari els termes «matrimoni homosexual», «bloguero», «friki» i «canalillo»

|

boda

Els Senyors acadèmics de la RAE s'adapten a tota velocitat als nous temps, ja que per cinquena vegada des de la seva aparició l'any 2001, la vintena segona edició impresa del Diccionari de la llengua espanyola admet que el matrimoni entre dues persones del mateix sexe ocupa un lloc destacat entre la llista de novetats que s'han incorporat a la versió electrònica del Diccionari de la Real Acadèmia Espanyola (DRAE), en la qual figuren també veus com bloguero, xat, espanglish, friki, SMS i tableta electrònica.

Entre les novetats de la RAE hi ha termes de tots els tipus, des del còmic pispa, la cienciología i el moviment okupa fins a uns altres tan col·loquials com acojonamiento, culamen, gayumbos o peñazo, orgásmico, sociata, passant per l'euroescepticismo que sembla regnar avui dia en gran part d'Europa i expressions de l'àmbit econòmic com a risc de crèdit o risc sobirà.
El simpàtic canalillo, és a dir, el «començament de la concavidad que separa els pits de la dona tal com es mostra des de l'escot», i l'entretingut passatemps del sudoku, figuren igualment entre els avanços de la 23ª edició del diccionari, que es publicarà a la tardor del 2014 com a tancament de la celebració del tercer centenari de la RAE, que comença en el 2013.
Tots aquests termes han estat consensuats per les 22 Acadèmies de la Llengua Espanyola i es poden consultar ja a la pàgina web del diccionari acadèmic, que, a tenor de les xifres, s'ha convertit en una eina imprescindible de la RAE per millorar el coneixement de l'espanyol: cada dia rep més de dos milions de consultes. Mèxic, Argentina, Espanya i Colòmbia solen ser països més actius.
Feia temps que s'esperava la incorporació al diccionari del matrimoni homosexual, un tipus d'unió que ja està reconegut per llei a Espanya i en altres països hispanoparlants. Ara s'afegeix com una de les accepcions de la veu matrimoni, definit així: «En determinades legislacions, unió de dues persones del mateix sexe, concertada mitjançant certs ritus o formalitats legals, per establir i mantenir una comunitat de vida i interessos». Estimin

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


EL MÉS LLEGIT

ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH