Exercici de desinformació en "Els matins" de Tv3

Redacció Catalunyapress

José Rodríguez

El PSOE ha posat en l'agenda que l'església pagui l'IBI. Podem qüestionar moltes coses, si l'Església ho ha de pagar o no, com ocorre amb algunes fundacions i ONG que també estan exemptes, si els immobles que l'Església té, en alguns casos per una llei franquista que li permet requisar béns sense propietari és legítim que els tingui o no, si la labor social de l'església pot separar-se i veure si els immobles que es dediquen a aquesta labor social podrien no pagar IBI i els altre sí, etc.. El debat és ampli, fins i tot si és creïble que el PSOE present una proposta a la qual ha votat en contra amb anterioritat (canviar de pensament no és necessàriament dolent, ull).

El que no es pot fer és el que fan els mitjans ultracentristes (o sigui, el moderat El Mundo, els centristes d'Intereconomía, etc..) que deixen anar les perles que partits i sindicats no paguen l'IBI dels immobles que són propietaris.

Però que ho faci la caverna mediàtica, és greu, pitjor que ho faci la televisió pública catalana, quan a més té en la seva redacció desenes de notes que desmenteixen el tema, és encara pitjor.

Aquest matí en "Els matins" el programa estavella dels matins a Catalunya, s'han cansat de reproduir una pregunta que és falsa: "Veieu bé que l'Església, partits i sindicats no paguin l'IBI?".

La pregunta és falsa i a més en la redacció de "Els matins" ja tenien els següents desmentits, el d'UGT, el de CCOO, i a les xarxes socials els estaven fent arribar aquests desmentits del PSOE i el d'ICV. Fins al PP va sortir a la palestra dient que paguen l'IBI.

En "Els matins" els era igual, perquè la realitat anava a enterbolir un bon titular com aquest que a més se sumeixi a la campanya de desprestigio contra la política i contra el sindicalisme?. En lloc d'establir un debat sobre perquè l'Església té una funció social que justifica o no l'exempció de determinats impostos, s'intenta barrejar el debat cap a "tothom és un jeta i s'aprofita de la seva situació de privilegi".

Ni en el debat, ni en el seu web van canviar la pregunta, i a més, els "tertulianos" seguien opinant sense tenir en compte les dades que ells mateixos llegien al programa. Frases com "Rubalcaba no ha mirat si el seu propi partit pagava l'IBI i s'han colat amb la proposta" es repetien, Malgrat l'evidència.

El pitjor és que la labor periodística era fàcil de fer, tenien des de fa dies les notes de premsa amb els desmentits de sindicats i partits, podien simplementemirar la llei d'hisendes locals, com els ha indicat Núria López, i veure qui té les exempcions fiscals de l'IBI, podrien tan si més no haver preguntat a qualsevol organització política i sindical.

No, el fàcil, amb diners de tots els catalans, sumar-se al discurs del desprestigio de la política i el sindicalisme. Això sí, crec que el que avui més ha perdut, és el prestigi de "Els Matins" de Tv3 i l'adreça del programa. Una pena que Tv3 cada vegada se sembli més a Tele Madrid.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH