De mica en mica cap el pacte fiscal

Redacció Catalunyapress

Ahir Josep A. Duran i Lleida com a president del comitè de govern d'Unió i Pere Navarro per part del PSC van reunir-se per tractar d'acostar posicions entorn el pacte fiscal. Certament, encara existeixen diferències, però és una bona notícia la plena coincidència en la necessitat d'arribar a un acord que acabi d'una vegada amb els problemes de finançament que té Catalunya.

Després d'aquesta reunió s'ha fet palès que CiU i PSC tenim posicions molt properes respecte a la necessitat de què Catalunya tingui total capacitat normativa amb el seu finançament, sense menystenir l'obligació de pagar a l'Estat pels serveis que dóna als ciutadans catalans i sense oblidar tampoc la necessitat d'establir una quota de solidaritat.

Hi continuen havent diferències notables com ara la qüestió de l'Agència Tributaria Catalana, però en qualsevol cas de la reunió d'ahir se'n desprenen dues conclusions. La primera és la coincidència respecte a la necessitat de canviar el sistema de finançament que rep Catalunya, que s'ha demostrat ineficient, insuficient i sobretot injust. La segona és que cal fer-ho des del diàleg i amb la voluntat d'integrar el màxim nombre possible de les forces polítiques catalanes per poder defensar amb més força a Madrid la posició de Catalunya.

La voluntat del govern de CiU ha estat, des del primer dia que va arribar a la Generalitat, fer una política de mà estesa a totes les formacions polítiques per superar la crisi, i el pacte fiscal és un instrument imprescindible per deixar-la enrera. Cal, per tant, que siguem capaços d'arribar a acords amb el màxim nombre possible dels partits catalans. Cal que siguem capaços del més alt consens.

La nostra voluntat és continuar dialogant i negociant amb tothom perquè, en aquest tema, Catalunya necessita tothom. Volem el pacte fiscal i el durem endavant. Però també volem el màxim suport de les forces catalanes perquè, com hem repetit abastament, el pacte fiscal no és un projecte de partit, sinó que és una necessitat de país. En aquestes gran questions, els polítics catalans hem de fer un pas endavant i mirar molt més enllà dels interessos de partit. El país ho necessita i nosaltres no podem fallar. De mica en mica, tots plegats hem de ser capaços d'avançar cap el pacte fiscal.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica i diputada de CiU al ParlamentSense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH