El jutge demana al Govern les accions realitzades sobre la Cooperativa de L'Aldea

|

COOPERATIVA EL LLOGARET

El jutge del Jutjat del Mercantil nombre 1 de Tarragona, César Suárez Vázquez, ha demanat a la Conselleria d'Economia i Coneixement de la Generalitat informació sobre les actuacions de supervisió, inspecció, expedients informatius i qualsevol altra actuació realitzada sobre la Cooperativa de L'Aldea,

Així, el Govern compta amb un termini de deu dies per remetre tota aquesta informació al jutjat, en la qual ha de detallar els recursos propis de la cooperativa en relació amb el seu immobilitzat material i immaterial net.

Actualment, la cooperativa està treballant a augmentar la producció de manera que les hectàrees de cultiu creixin fins a les 150 enfront de les 50 actuals, alguna cosa que es pot obtenir no només amb els mitjans propis de la cooperativa sinó amb acords amb altres agricultors.

Per fer viable l'entitat, la junta ha acomiadat a tres treballadors dels 12 fixos i ha aprovat un expedient de regulació d'ocupació (ERE) de reducció de jornada per a tota la plantilla, un pla de reestructuració amb el que l'entitat preveu estalviar 150.000 euros anuals.

El Juzgadpotambién ha requerit informació sobre les operacions que hagi realitzat la secció de crèdit de forma habitual o que superin el 60% dels recursos propis de la cooperativa.

Així mateix, ha sol·licitat el grau de compliment de les dotacions a provisions exigides a la secció de crèdit per la normativa vigent, i el compliment dels ràtios de solvència de la secció de crèdit respecte de les operacions de finançament realitzades amb els cooperativistes, adherits o tercers.

El Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona va declarar el concurs voluntari de creditors de la cooperativa a l'abril per trobar-se en situació d'insolvència, amb un passiu superior a cinc milions d'euros i més de 50 creditors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH