S'estableix l'obligació dels notaris d'informar del contingut de l'escriptura pública "almenys amb tres dies d'antelació"

|

Els notaris denuncien que no poden consultar 'on line' els llibres del Registre

El dictamen, aprovat pel Ple del CTESC (Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya) recomana que on s'estableix l'obligació dels notaris d'informar a les persones consumidores, avalistes i possibles tercers hipotecants sobre el contingut de l'escriptura pública del contracte de crèdit o préstec hipotecari i els drets i obligacions que comporta, es marqui que això es faci "almenys amb tres dies d'antelació", en lloc de "amb antelació suficient" com diu ara el text.

Quant a la comunicació obligatòria al contractant d'un crèdit o préstec hipotecari, de l'import més alt i més baix que pot tenir la quota mensual al llarg del període previst d'amortització-prenent com a base la fluctuació que ha sofert l'índex de referència, almenys, en els últims vint anys-el dictamen recomana revisar els paràmetres atès que alguns dels índexs actuals de referència poden deixar de ser vigents a curt termini.

El CTESC també recomana que s'incorpori en aquesta comunicació les quanties derivades de l'aplicació de les clàusules solc i sostre, si les hi hagués.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH