Després del Congrés, ara toca seguir treballant

Redacció Catalunyapress

Aquest cap de setmana Unió Democràtica ha tancat el seu XXVè Congrés i ha posat de manifest la vitalitat del partit, el compromís de la seva gent, l'actualitat de les seves idees, la fortalesa del lideratge de Josep A. Duran i Lleida i la neta i sana rivalitat democràtica en el debat de les propostes i en l'elecció dels seus dirigents. Ha estat un congrés centrat, sobretot, en el missatge que el partit vol transmetre a la societat a través de la seva ponència amb la que pretén donar resposta a les seves inquietuds.

Unió és un partit al servei del país amb l'objectiu primordial d'assolir el progrés nacional de Catalunya, no des de posicions maximalistes i excloents, sinó des de la voluntat de sumar consensos i adhesions al projecte nacional català i a favor de la cohesió social. Que ningú no ho dubti.

La ponència referma la voluntat d'Unió d'aconseguir la plena sobirania en aplicació del dret inalienable de l'autodeterminació amb una defensa aferrissada de la llengua, de la cultura i del dret civil, els nostres principals trets característics que ens diferencien com a nació. Però per realitzar el nostre anhel nacional, ens calen recursos econòmics que avui se'ns neguen. Exigim un pacte fiscal inspirat en la idea del concert econòmic, que proporcioni a Catalunya plena capacitat gestora sobre els seus ingressos i que estableixi una quota de solidaritat que no suposi un límit la nostra competitivitat. Aquesta és una proposta que, per Unió i per un ampli sector de la societat, és imprescindible per tractar de resoldre els problemes que avui tenim plantejats, sobretot en temps de crisi i que han suposat un augment dramàtic de la pobresa a la nostra societat.

Ho plantegem amb la voluntat de sumar i sense ànims d'excloure ningú. Per això, fem una crida a totes les forces politiques catalanes perquè s'hi afegeixin. El pacte fiscal no és una proposta de partit. No ho pot ser ni ho ha de ser. Ha de ser un projecte de país. Necessitem a tothom per fer sentir la nostra força com a nació a aquells que sistemàticament ens han negat el pa i la sal.

El Congrés també ha estat un exercici de democràcia interna en el que s'han contrastat idees i equips de direcció i s'ha posat de manifest que Unió no és un partit monolític i autoritari que no accepta discrepàncies ni alternatives. En aquest sentit, és d'agrair a Josep M. Vila d'Abadal l'esforç fet en la presentació de la seva candidatura i en l'enriquiment del debat intern i s'ha de felicitar Josep A. Duran i Lleida, ha estat reelegit líder d'Unió amb la confiança de més d'un 80% dels compromissaris del congrés. Es tractat d'un actiu cabdal per a Unió perquè li dóna força al partit i genera confiança a la societat per la seva trajectòria i per la seva coherència.

Per tot plegat, Unió ha sortit reforçada i amb energies renovades del seu XXVè Congrés. Ara toca seguir treballant pet Catalunya i per la seva gent.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH