Deloitte descobreix un forat de 891 milions a Catalunya Banc

|

Consellers de CatalunyaBanc

Segons publica avui El Confidencial l'auditora Deloitte ha advertit també com ja passés amb Bankia de desequilibris molt importants en els comptes de Catalunya Banc, en ple procés de privatització.

En concret, afirma que "no disposa de la informació suficient per arribar a la conclusió de si en els propers exercicis es generaran bases imposables positives ?beneficis- que permetin la recuperació dels actius fiscals diferits nets de passius fiscals diferits que, a 31 de desembre de 2011, figuren registrats en el balanç per import de 891 milions d'euros".

És el que es coneixen com a crèdits fiscals, una maniobra comptable que moltes empreses usen per estalviar-se imposats quan han venut un actiu en pèrdues. En aquest cas, Catalunya Banc ha comptabilitzat en el seu balanç actius fiscals per les pèrdues incorregudes, uns impostos que preveu estalviar-se en el futur, però que figuren ja com un actiu real.

Segons confirma el diari digital, en un articulo que signa el periodista Agustin Marco, l'auditor considera essencial que aquesta privatització acabi amb èxit perquè en cas contrari té seriosos dubtes que l'entitat catalana pugui seguir amb les seves operacions ordinàries. Per tant, el comprador deurà recapitalizar amb urgència a Catalunya Banc, la qual ha reconegut que necessita altres 995 milions d'euros de provisions genèriques per complir amb el nou reial decret 18/2012 aprovat divendres passat.

En aquests moments els candidats a comprar Catalunya Banc són el Banc Popular, el Banc de Santander , el BBVA i el Banc de Sabadell.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH