L'alcalde Trias es mostra optimista, "Barcelona se'n sortirà de la crisi"

|

Xavier Trias presenta la proposta en el MWC

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es mostra optimista que amb l'esforç, el treball i la col?laboració de tothom, Barcelona se'n sortirà de la crisi. L'Alcalde ha inaugurat aquest migdia el cicle de dinars col?loqui àgor@22network amb la ponència "Cap a on va Barcelona? Reptes de Futur", que s'ha centrat en el potencial econòmic i de futur que té la ciutat.
 

Segons el parer de l'alcalde en un moment de crisis, com l'actual, "és el moment d'assentar les bases d'un nou model de creixement econòmic de la ciutat" perquè "Barcelona ens traurà de la crisi, hem de deixar que exerceixi d'autèntic motor de la reactivació econòmica com a capital del país. Ningú no està en millors condicions per a fer-ho".

L'alcalde ha afirmat que aquest any l'Ajuntament no farà dèficit i està en condicions de pagar proveïdors a 30 dies. "Aquesta és la nostra millor targeta de visita al món, qui vingui a invertir es trobarà amb una ciutat solvent i punta de llança de la recuperació econòmica al nostre país. Barcelona és una ciutat amb credibilitat i qui vingui veurà que som seriosos, i això no ho pot dir tothom".

Barcelona, ha dit Trias, té actius molt importants, una economia diversificada, indústria, comerç, serveis, i també, el turisme. Els turistes, ha afirmat Trias, venen atrets pel clima, el patrimoni històric i cultural, una oferta lúdica i gastronòmica de qualitat, però també atrets per una marca de prestigi internacional, la marca Barcelona, "que si la volguéssim comprar, no hi haurien prous diners al món per a poder-la pagar". Per donar impuls a aquesta marca l'alcalde ha explicat que es crearà un Consell Promotor de la Marca Barcelona, format per empresaris i institucions presents a la taula Barcelona Creixement, "entre tots necessitem bastir un nou model productiu. Un nou model de futur que tingui la cultura, creativitat, el coneixement i la innovació com a base".

A nivell metropolità, Trias ha reclamat aconseguir el funcionament coordinat de tot el potencial logístic de l'àrea, "perquè Barcelona té una posició geogràfica privilegiada, i pot consolidar-se com a porta d'entrada a Europa per a les mercaderies asiàtiques. Tenim un conjunt d'actius que, si funcionessin coordinament i a ple rendiment, són únics pel seu potencial". En aquest punt, Trias ha afirmat que "tenim una batalla molt important a lliurar" ja que cal desenvolupar els accessos viaris i ferroviaris definitius al Port, donar sortida a les mercaderies, acordar una gestió individualitzada de l'Aeroport, construir el Corredor del Mediterrani, una infraestructura cabdal per a Barcelona i el conjunt del país. "Aquests són uns actius indispensables per al desenvolupament futur de Barcelona", ha assegurat, lamentat que Barcelona no tingui un tracte millor reflectit en els Pressupostos Generals de l'Estat, "uns pressupostos que deixen en suspens inversions de futur molt importants per a la nostra ciutat".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH