" No som a Unió per sotmetre'ns a tercers"

|

DURAN LLEIDA CONGRESO

Purificació Outeiral.- L'informe de gestió del Comitè de Govern de Unió ha estat votat favorablement pel 95,5 % dels compromisaris enfront a un 0,27% que ha votat en contra i un 3,78% que s'ha abstingut en el 25è Congrés del partit que es celebra a Sitges.

El líder d'Unió s'ha mostrat molt contundent a l'hora de parlar de la opció del seu partit davant la Independència de Catalunya que planteja el seu soci de coalició Convergència. En aquest sentit ha dit " que CDC la vol és tant com dir que només podem fer el que diu CDC i d'això se'n diu submissió, i no som a Unió per sotmetre'ns a tercers". És per això que ha dit posteriorment " amb una estratègia idèntica a la de CDC per part d'Unió, l asuma CDC més UDC donaria menys. Seria dolent per Unió, seria dolent per a CiU i seria dolent per a Catalunya".

Duran i Lleida ha defensat que "nacionalment, la nostra obligació és defensar Catalunya des de la nostra trinxera".

Fem balanç dels darrers quatres anys el líder d'Unió ha dit " han transcorregut, quasi quatre anys des del darrer Congrés Nacional d'Unió celebrat aquí mateix. Quatre anys difícils i complexos, En ells hem hagut d'enfrontrar quatres processos electorals. I no reiteraré jo ara el balanç positiu que ningú no ens pot discutir". Dels processos electorals ha destacat Duran " la recuperació del govern de la Generalitat, dintre de un període on Unió l'ha passat a l'oposició".

Davant la configuració del nou govern de la Generalitat Duran ha reconegut "el pes de la decisió l'he compartit amb Arur Mas, I recentment també en la proposta més recent del president del Consell de la Corporació de Mitjans Audiovisuals de Catalunya. Per això cal dir que mai en la història de Convergència i Unió el nosre partit havia assolit tantes responsabilitats institucionals".

Arribats a aquest punt ha volgut lloar el president Mas dient " Artur Mas tracta amb més respecte i lleialtat que mai Unió Democràtica, i estic segur que no sempre tothom l iho deu haver aplaudit a casa seva".

Citant les paraules de Cambó a l'any 1937 com a dirigent de la Lliga "Durant uns anys Catalunya era l'orgull i l'enveja d'Espanya. Els que no ens estimaven ens admiraven, o almenys ens envejaven. Avui Catalunya és execrada pels uns i menyspreada pels altres"... "doncs bé, aquelles paraules del 1937, que eren vigents el 2008, ho són més que mai el 2012" .

Duran ha acusat directament al PP quan dit " el PP és el responsable històric que per raons partidàries el nostre Estaut acabés al tribunal Constitucional. I arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el nostre Estatut, i per tant del menyspreu identitari que comportài de l'ofec econòmic i fiscal de Catalunya, hi ha un sentiment creixent en la nostra societat id'atipament, de cansament i de rebuig de les institucions espanyoles, o fins i tot d'Espanya com a tal. És innegable també que aquest es traduix en alguns sectors en un sentiment independentista. "

Ara bé en paraules del líder de Unió "el compromís amb el qual Convergència i Unió es presentà a les eleccions va ser el del pacte fiscal i aquest és el compromís amb el qul ens hem lligat als electors. No solament és "el compromís" sinó qu esi CiU no hagués concorregut amb ell o ho hagués fet amb el de la independència no hauríem guanyat les eleccions. Un compromís triat expressament perquè no divideix. I nosaltres, i especialment Unió, mai hem optat per la divisió del país".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH