"Davant el Govern Central actuarem en legítima defensa"

|

Francesc Homs en la roda de premsa

Purificació Outeiral.- "Que no estem en política per fer amics" és la resposta que ha donat el portaveu Homs davant la pregunta de Catalunyapress si davant l'anomenada ofensiva re centralitzadora de l'executiu central s'han ressentit les relacions que es mantenen amb el PP català. 

Des de el govern de la Generalitat també ha manifestat Homs que es continuarà jugant "com fins ara amb la geometria variable de pactes amb les altres formacions polítiques catalanes, agradi o no agradi en funció del protagonisme de cada una de elles"

"Si el Govern de Rajoy vol eliminar duplicitats que comencin per si mateixos"

El Govern de la Generalitat durà a terme cinc mesures concretes per fer front a l'ofensiva re centralitzadora de l'Estat, atenen tan al principi de la legalitat i des de el diàleg. Identificant línees polítiques i duent a terme accions institucionals i polítiques davant la postura de anant fem la porta més estreta de l'executiu central.

En la seva compareixença, el portaveu, Francesc Homs, ha manifestat que amb aquestes mesures adoptades "el que hem fet és identificar les línees vermelles i accions institucionals i accions jurídiques que durem a terme. Aquestes mesures no incorporen dos propòsit que per nosaltres ja es pressuposem com son el respecte a la llengua i tot allò que té a veure amb el Pacte Fiscal".

Per que segons Homs, "sembla aquests dies que la resta que no son Govern Central fem nosa i Catalunya no em fem nosa absolutament en res. Si de cas aportar idees per resoldre coses".

Francesc Homs ha anunciat que malgrat "que pensàvem que els dos Reials Decrets, el de Sanitat i Ensenyament ens havien d'ajudar a estalviar amb l'anàlisi econòmic son normes que no son eficients i mirant la lletra petita no es respecta la distribució. Per això la nostra primera mesura es fer front a les mateixes des de el punt de vista jurídic. Combatre les duplicitats administratives que eliminin serveis i àmbits de actuació". Perquè si segons el portaveu del Govern "la Administració General de l'Estat està incomplint com per exemple mantenint ministeris com el Ministeri de Cultura o el de Sanitat i Serveis Socials, hem encarregat a l'Institut d'Estudis Autonòmics que identifiqui aquestes duplicitats i si el compromís es de eliminar aquestes duplicitats que comencin per si mateixos".

De la mà de la vicepresidenta de la Generalitat, Joanna Ortega, que ja s'ha posat en contacte amb les dues grans associacions que apleguem els municipis catalans per poder adoptar i prendre una acció a nivell institucional de Catalunya per donar "un missatge que a Catalunya els petits municipis fan una feina molt rellevant pel conjunt del territori"

També ha anunciat Homs que "es portarà al Tribunal Constitucional totes les accions del Govern Central que vulnerin el marca competencial de Catalunya segons indiqui en aquest senti el consell de Garanties Estatuàries".

Ha estat força mordaç el portaveu en afirmar reiteradament que es farà "un requeriment del compliment de sentències perquè estant dient continuament que la Generalitat no acompleix la Llei i el que ha de fer el Govern Central es començar a complir per ells mateixos la llei, com per exemple la tramitació de les subvencions del 0,7 % IRPF que ja han anunciat que no tenen la intenció de complir aquesta sentència".

La Defensa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és altre dels eixos que defensaran des de la Generalitat perquè es vol "vulnerar les competències i volen deixar molt clar que aquesta és una de les línees d'aquelles vermelles. Aquí tenim prou capacitat per adaptar-nos a la situació de crisis. En el diagnòstic li pengen el mort a la Generalitat de Catalunya que no compleix sentencies, el que volen es aclarir les coses i fen un bon diagnòstic i que l'estat contesti que compleix, estarà molt bé i sinó no compleix quedarà retractar en el camp polític. Això permetrà situar les cosses en el camp que li pertoca".Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH