Els ajuntaments només podran prestar els serveis propis

|

Ajuntament de Fraga

El govern de Mariano Rajoy treballa a marxes forçades per acabar la "reforma de l'administració local ".

Per a això, no s'obligarà als ajuntaments a fusionar-se, com volia Beteta, sinó que gestionaran serveis conjuntament. Ara bé, el truc consisteix que es vol aplicar rigorosament que els ajuntaments només podran exercir competències en aquells serveis que li són propis per llei, és a dir; recollida d'escombraries, neteja viària, enllumenat, aigua potable, clavegueram, cementiris, pavimentació de carrers, i control de begudes i aliments. Cap servei més.

Si els municipis volen disposar de més serveis hauran de fer-ho pujant els impostos. A més han de realitzar un ajust de plantilla. Quant a les Diputacions provincials, aquestes no desapareixeran, sinó que que compliran amb els serveis que per llei també se'ls tenen assignats, això si, endossant-los altres competències que fins ara realitzaven els ens locals. Tot això sense eludir el consegüent ajust de plantilla com la resta d'administracions. Com aplicarà el govern central tot aquest galimaties?. Segons els experts disposa de dos instruments molt contundents: El Primer és la clau dels diners del finançament per pagar a proveïdors Y.el Segon, són els plans d'estabilitat pressupostària .

Per això el Secretari d'Estat d'Administracions Públiques vol tenir, mes a mes, l'execució pressupostària dels ajuntaments per poder controlar-los. De moment, sense reforma local, Beteta ha retingut fons a 434 ajuntaments.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH