Per un gran pacte europeu

Redacció Catalunyapress

La setmana passada CiU va votar contra els pressupostos generals de l'Estat presentats pel govern del PP. La nostra negativa es basa en part en què aquests pressupostos maltracten escandalosament Catalunya i els catalans, però també hi ha altres raons que no són menys importants. No pot ser que els pressupostos incideixin exclusivament en la reducció del dèficit. Estem d'acord en la necessitat de reduir-lo i defensem les polítiques d'austeritat. Ho hem demostrat amb escreix des del govern de la Generalitat, però des de l'administració central de l'Estat hi ha prou instruments com per complementar aquestes polítiques de reducció del dèficit amb mesures d'estímul al creixement.

Malauradament, els comptes públics de l'Estat per al 2012 no ho fan, tot el contrari. No només no contemplen mesures de suport al creixement, sinó que redueixen significativament partides clau per garantir-ne la recuperació. Aquest és el cas de les rebaixes a totes les partides destinades als sectors productius, a la internacionalització o la R+D+i. No és això el que es fa a Europa. La pròpia Comissió de la UE ha congelat els pressupostos set anys, però ha fet mans i mànigues per incrementar els recursos destinats a R+D+i per sobre del 30%. Des de CiU estem plenament convençuts que és imprescindible invertir en les àrees que promouen el creixement. Si no ho fem, ens ensorrarem encara més. Però qui ho ha de fer és el govern de l'Estat amb el marge que té.

Però, a més, el que ha de fer el govern central és cercar complicitats amb altres governs europeus per impulsar un pacte europeu que fomenti el creixement i, per tant, l'ocupació. Un pacte que també contempli entre d'altres mesures l'emissió d'eurobons per acabar amb la tensió dels mercats contra les economies dels estats. Si anem per aquesta via ens serà gairebé impossible complir amb la reducció del dèficit i no ens sortirem de l'esvoranc. Per això instem el govern del PP que estableixi aliances europees per demanar un Consell Europeu extraordinari i plantejar amb força polítiques per estimular el creixement i l'ocupació. Només així podrem obrir la porta a l'esperança i posar fi a aquest malson.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Demcoràtica i diputada de CiU al Parlament de Catalunya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH