Continua Josep Tous cobrant de la Diputació de Barcelona?

|

Josep Tous i Andreu, coordinador general de la Diputació de Barcelona

Catalunyapress.- El Bloc Dipubarna, que tant molesta al President de la Diputació de Barcelona, i que ell mateix ha denunciat davant la Fiscalia, torna en una nova entrega a posar el dit en la nafra i afirma que malgrat el dit oficialment, Josep Tous, Coordinador General de la Diputació continua cobrant d'aquest organisme públic. Si continueu llegint descobrireu per què fan aquesta desconcertant afirmació.

La setmana passada fonts consultades per Catalunyapress han fet saber al nostre mitjà que a Josep Tous, el Coordinador General de la Diputació de Barcelona suspès el passat 4 d'abril de treball i sou, se l'ha pogut veure fent una visita a les instal·lacions de l'organisme públic. Des de llavors tothom es pregunta a qui fou a visitar i a quin propòsit, ja que la Diputació de Barcelona va anunciar la seva suspensió després de ser detingut per la seva presumpta implicació en la suposada trama de concessions d'estacions d'ITV. Llavors el seu president, Salvador Esteve, va manifestar en relació a aquesta decisió que amb ella "vull mantenir la institució al marge de polèmiques i, per això, i anteposant el dret a la presumpció d'innocència, ha decidit mantenir la suspensió cautelar en l'exercici de les seves funcions a Josep Tous fins que hi hagi un pronunciament judicial".

Des de el crític bloc crític però s'afirma que "a la vista dels antecedents, la nostra desconfiança envers l'afirmació segons la qual s'havia aprovat la suspensió del Sr. Tous com a Coordinador General ens ha portat a investigar-ho".

I en aquest sentit posen en antecedents als seus seguidors afirmant "el Sr. Esteve va nomenar el mes de juliol de 2011 un coordinador general que havia estat molts anys "mà dreta" seva a l'Associació Catalana de Municipis". Posteriorment "no va tenir més remei que acordar el seu cessament arrel la publicació per "El País" d'una sèrie d'articles que descobrien els tèrbols negocis realitzats, aprofitant els càrrecs desenvolupats, negocis qualificats pel propi Sr. Esteve com "amorals".

Per substituir l'anterior afirmen a Dipubarna "el 6 de març de 2012 nomenà coordinador general al Sr. Josep Tous i Andreu que vint dies desprès, el 26 de març, és detingut per ordre judicial, imputat per la presumpta comissió de delictes en la seva activitat anterior, relacionada amb el Govern de la Generalitat i amb altres càrrecs de CiU, però sense cap relació amb Diputació".

I és aquí, on els autors del bloc Dipubarna, quan comencen a explicar que "desprès va venir l'intent d'engany sobre la "no ratificació", un engany pactat per la Junta de Portaveus amb la connivència de tots els partits, i desprès la "notícia" de la suspensió "de sou i feina" del Sr. Tous".

Escamats amb la notícia a Dipubarna, arribats a aquest punt ,han volgut puntualitzar davant això "cal dir que el Sr. Tous no és funcionari de Diputació de Barcelona ni de cap altra administració pública, i tot l'historial de la seva relació amb Diputació es limita a aquests únics 20 dies (14 hàbils). Per aquesta raó sospitàvem que alguna cosa més s'amagava al darrera de la "suspensió". El Sr. Tous és un càrrec de confiança del President. El nom exacte és "personal eventual" i el seu règim és ben senzill: són nomenats lliurement i cessats també lliurement. No és necessari cap argument. No és necessari que sigui funcionari o que superi cap oposició i no està emparat per cap garantia de permanència en el lloc de treball".

I des de la indignació al bloc es continua dient "sembla que hauria estat cessat per qualsevol ciutadà honest que hagués de gestionar els interessos públics amb un mínim de decència, davant una "antiguitat" de només vint dies- en els que no va tenir temps ni de col·locar les seves coses al seu despatx -, davant d'un nou escàndol de corrupció i davant un règim jurídic que només demana pronunciar una paraula: Cessament. No. El Sr. Tous no va ser cessat. Al Sr. Tous, amb un decret dictat el 3 d'abril pel Sr. Salvador Esteve, sense que hi hagi una proposta de cap tècnic, li van aplicar "per analogia" del règim dels funcionaris de carrera una suspensió provisional de funcions".

Finalment expliquen els autors de Dipubarna que "aquesta mesura consisteix en la suspensió de funcions per un període màxim de sis mesos, al final del qual podrà continuar exercint com a coordinador general". I en una situació, que sembla un contrasentit davant les mesures d'estalvi i austeritat proposades pel President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, segons el Bloc Dipubarna, "dita mesura també consisteix en el dret a seguir cobrant part de les retribucions".

És per això que afirmen amb rotunditat els creadors d'aquest bloc que "el Sr. Tous no compleix cap funció a Diputació, però segueix cobrant de la Diputació de Barcelona en la situació de suspensió, contràriament a la notícia que es va difondre sobre la suspensió de sou i feina i encara li garanteixen l'alta en la Seguretat Social, amb cotitzacions a càrrec de Diputació, i la percepció del sou".

Ara només caldrà saber, si es confirma la notícia de forma oficial, com es pregunten al bloc Dipubarna, primer, quant cobra i segon per què?.

Bloc Dipubarna

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH