LLIBRES I DEBAT

Redacció Catalunyapress

GUILLERMOMULET

Fa escassa hores, just abans del partit de futbol Barça-Chelsea, s'ha celebrat en l'Agrupació del PSC de Viladecans, la presentació d'un llibre, escrit per un militant de l'Agrupació: Constancio Zamora.

És el quart llibre que publica, per la qual cosa, des d'aquí, li felicito. L'acte de presentació del llibre vènia acompanyat d'un debat polític sobre l'Església i el poder i estava moderat pel secretari d'organització de l'Agrupació.

Aquest acte, estava convocat, mitjançant carta els militants i simpatitzants, des de primers del mes d'abril. Pel que les agendes es podien quadrar amb certa antelació, excepte imprevistos.

Però la veritat és que l'assistència va ser escassa, malgrat que es regalava el llibre als assistents. I això a escasses 24 hores del dia del llibre i de la rosa.

El debat va estar interessant, i això que entre els assistents hi havia pocs militants, però es va constatar, com va dir un assistent, que, debats de tipus polític, s'haurien de celebrar molts més i més sovint. La veritat és que em va sorprendre que la gent que hi havia, li va agradar el debat i així ho va fer constar al final de l'acte a qui els escriu.

El trist és que de la Comissió Executiva Local, no hi havia gairebé ningú, Excepte organització i Joventut. Vull pensar que és per l'hora: 18,30 hores, dues hores i quart abans que comencés el partit. Però és que de càrrecs polítics, només va assistir un. I va haver-hi diverses senyores que m'ho van fer notar, encara que no feia falta, era evident. Desconec si va haver-hi una altra presentació oficial el dia 23.

Em va venir a la memòria la presentació d'un altre llibre, fa anys ja, d'un poeta local, Manel Tosca, mort no fa molt. Va assistir l'Alcalde al costat de diversos regidors. I, fins a on conec, Tosca no era ni militant ni simpatitzant, qüestió que, culturalment, no té res que veure.

Gent demanant més debat polític en l'agrupació, poca assistència de la militància a actes culturals, potser és que no s'havia de votar res. El que si em va quedar palès és que a la gent que va assistir, li interessa la política actual i el que ens està caient damunt amb els governs de dretes usuaris de tisores contra els drets dels ciutadans.

Espero que la Secretaria d'Organització hagi pres bona nota de la petició d'ahir i de la d'un grup de militants que, assemblea darrera d'assemblea, tracten que s'obri debat polític sobre la situació del país, del PSC, i de l'esquerra, en general, que sembla més perduda que el filferro del pa de motlle.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH