Roma rep més de 200.000 pelegrins en la vigília de la beatificació de Juan Pablo II

|

Europa Press.- Al voltant de 200.000 pelegrins, segons les estimacions de la Santa Seu, assisteixen a la Vigília d'oració que se celebrarà en el Circ Màxim de Roma a partir de les 20,00 hores i en la qual participarà també Benedicto XVI des del seu estudi del Vaticà.

Aquesta vigília, amb una durada de dues hores, començarà amb una processó de veles portades pels joves de la diòcesi de Roma fins a l'altar, que s'oferiran a una imatge de la Verge 'Salus Populi Romani', patrona de la ciutat. La celebració es dividirà en dues parts.

La primera part, cridada 'Celebració de la Memòria', es dedicarà a recordar les paraules i gestos de Juan Pablo II, a través dels testimonis del secretari personal del Pontífex, l'ara arquebisbe de Cracovia, el cardenal Stanislaw Dziwisz i l'ex portaveu de la Santa Seu, l'espanyol Joaquín Navarro-Valls.

Tambíén participarà la religiosa Marie Simon-Pierre, la miraculosa curació de la qual va permetre que Juan Pablo II fos beatificat.

A més, s'intercalaran aquests testimonis amb diversos vídeos que mostraran imatges del Papa polonès, juntament amb algunes frases dirigides sobretot als joves, segons ha explicat el Director de l'Oficina Litúrgica de la Diòcesi de Roma, monsenyor Marco Frisina.

'Totus tuus'

'Aquesta primera part conclourà amb el cant 'Totus Tuus' que va ser redactat pel 50 aniversari d'Ordenació Sacerdotal de Juan Pablo II. Durant la segona part, es resaran els 'Misteris Lluminosos' del Rosario, instituïts per Juan Pablo II.

Aquest rosari se celebrarà en connexió via satèl·lit amb cinc santuaris marians, que resaran amb els pelegrins de Roma, un dels misteris per una intenció lligada a la figura de Juan Pablo II. El primer misteri es resarà en connexió amb el santuari de Lagniewniki, en Cracovia, per la joventut.

El segon misteri es resarà per la família i estarà en connexió amb el santuari Kawekamo-Bugando (Tanzània). Des del santuari de La nostra Senyora del Líban-Harissa, els pelegrins resaran per l'evangelització i des de la basílica de Santa María de Guadalupe, a Mèxic, es resarà per l'esperança i la pau de les nacions.

L'últim misteri estarà en connexió amb el Santuari de Fátima, lligat profundament a Juan Pablo II i en el que es resarà per l'Església. El Papa Benedicto XVI impartirà la benedicció als participants entorn de les 22,30 hores de la nit a través d'un video en directe des del seu estudi del Palau Apostòlic del Vaticà.

Finalment, la vigília d'oració finalitzarà amb el cant del 'Salvi Regina' i els milers de pelegrins del Circ Màxim encendran espelmes "com a signe de glòria a Déu i devoció a la Verge Maria", segons ha explicat monsenyor Marco Frisina.

La nit blanca de les esglésies

La diòcesi de Roma celebrarà durant la nit del 30 d'abril el que el Vicari de Roma, el cardenal Agostino Vallini ha denominat 'nit blanca de les esglésies', durant la qual estaran obertes vuit esglésies del centre de Roma --l'església de Santa Inés, Sant Marcos del Campidoglio, Santa Anastasia, l'Església del Jesús, Santa Maria en Vallicella, Sant Joan dels florentinos, Sant Andrés de la Valle i Sant Bartolomé de la Illa--, que es troben en el recorregut des del Circ Màxim a la Plaça de Sant Pere.

En aquestes esglésies se celebraran Adoracions eucarístiques i concerts com a preparació per a la cerimònia de beatificació, que se celebrarà l'endemà a la Plaça de Sant Pere, que obrirà a les 05,30 del matí.

Aquestes hores d'oració estaran animades per grups de joves de la diòcesi de Roma i durant les quals es llegiran diferents frases i textos de Juan Pablo II, segons ha informat el Director de l'Oficina de les Comunicacions Socials de la Diòcesi de Roma, monsenyor Walter Insero.

La beatificació, el diumenge

El Papa Juan Pablo II es convertirà en beat aquest diumenge en una missa oficiada pel Papa Benedicto XVI a les 10,00 hores a la Plaça de Sant Pere de Roma, que anirà precedida per una hora de preparació durant la qual es resarà la trucada corona de la Divina Misericòrdia, una devoció introduïda per Santa Faustina Kowalska i la festa de la qual va ser introduïda per Juan Pablo II.

La cerimònia de beatificació començarà amb la lectura de l'anomenada 'fórmula de beatificació', que consisteix a llegir els aspectes principals de la vida del beat.

Posteriorment, es descobrirà el tapís amb una imatge del nou beat mentre es canta l'himne del beat en llatí, que s'ha inspirat en les primeres paraules de Juan Pablo II en l'homilia d'inici del seu Pontificat: "No tingueu por, obriu de bat a bat les portes a Crist".

El portaveu de la Santa Seu, el pare Federico Lombardi, ha explicat que aquest diumenge al matí es traslladarà el fèretre de Juan Pablo II davant l'altar de la Confessió de la Basílica de Sant Pere.

Finalitzada la missa i la cerimònia de beatificació de Karol Wojtyla, Benedicto XVI i tots els cardenals concelebrantes es dirigiran a l'altar de la Confessió en processó i resaran uns instants davant el cos del nou beat.

Posteriorment, els pelegrins podran venerar les restes de Juan Pablo II i no es tancarà la basílica de Sant Pere "fins que no hagi passat l'últim pelegrí", segons ha confirmat el pare Federico Lombardi.

Davant la possibilitat que arribin almenys un milió de persones a Roma per venerar el cos, Lombardi ha assegurat que la basílica romandrà oberta "tota la" nit si fos necessari i tan sols es tancarà durant uns minuts per dur a terme les tasques de neteja.

Les celebracions amb motiu de la beatificació de Juan Pablo II conclouran dilluns que ve 2 de maig amb una missa en honor al nou beat que se celebrarà a la Plaça de Sant Pere de Roma a les 10,00 hores i serà presidida pel Secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH