L'ONCE ja té el seu nou Consell General

|

Aquest dimarts s'ha constituït a Madrid el nou Consell General de l'ONCE, sorgit de les IX eleccions democràtiques de l'Organització, celebrades el passat 15 de març, i que tornarà a estar presidit per Miguel Carballeda.

L'ONCE, tal com recull la nova Llei d'Economia Social i els estatuts recentment aprovats, és una "Corporació de Dret Públic de caràcter social, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar i d'autoorganització, les finalitats socials de la qual es dirigeixen a la consecució de l'autonomia personal i plena integració de les persones cegues i amb deficiència visual greu, mitjançant la prestació de serveis socials que exerceix en tot el territori espanyol funcions delegades de les administracions públiques, sota el protectorat de l'Estat". Leire Pajín, que ha assistit a la cerimònia, exerceix la presidència d'aquest Protectorat, en la seva condició de Ministra de Política Social.

Pajín ha agraït a l'ONCE el seu compromís amb la societat espanyola en general i amb les persones amb discapacitat en particular i ha afirmat que "està contrastada" la labor social de l'Organització. "L'ONCE ha sabut adaptar-se a noves circumstàncies de futur i el govern ha engegat mesures que garanteixen el seu model social i també els seus ingressos, basats al mercat del joc", ha destacat.

Per la seva banda, el president de l'ONCE i la seva Fundació, Miguel Carballeda, ha subratllat que es tracta de la primera ocasió en la qual un ministre és a la constitució d'un nou Consell de l'ONCE, organisme que precisament compleix 29 anys, des del 26 d'abril de 1982, quan l'Organització va comptar amb el primer Consell General triat democràticament pels seus afiliats.

Carballeda va defensar la "valentia política" de la ministra Leire Pajín i del seu equip en el Ministeri per fer valer les polítiques socials i especialment les dirigides a la discapacitat i aquelles que afecten a l'ONCE, una Institució, va recordar, "única al món i enveja d'altres països pel seu model de servei a les persones amb discapacitat".

Precisament, en el ple constituent ha resultat reelegit en el seu càrrec Miguel Carballeda com a president de l'ONCE pels quatre propers anys, després d'aconseguir el suport a les urnes de 41.001 sufragis dels més de 65.000 afiliats a l'ONCE amb dret a vot en les últimes eleccions de l'Organització.

D'altra banda, el ple ha triat als nous consellers generals, set dones i set homes, entre els quals s'inclouen dues vicepresidències, una ocupada per una dona i una altra per un home. L'ONCE compleix així el seu compromís d'impulsar la paritat.

El Consell General és el màxim òrgan de Govern de l'ONCE i la seva elecció està subjecta a un procés democràtic que compleix 29 anys, des que, en 1982, les persones cegues van acudir per primera vegada a les urnes per triar democràticament a les persones que regirien el futur de l'Organització. Des de llavors, s'han succeït nou processos electorals.

Consulti l'organigrama complet del Consell General de l'Once

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH