Per defensar Catalunya la demagògia és sobrera

Redacció Catalunyapress

La darrera batalla perquè Catalunya rebi el Fons de Competitivitat que el govern central li deu aquest any i que puja a 1.450 milions d'euros ha amagat el veritable problema de fons de les finances catalanes, xifra que ara l'administració central no reconeix. És cert que aquests 1.450 milions d'euros s'han de pagar aquest any sense ajornaments i que, si no ho fa amb comportament morós, suposaria un greuge comparatiu inadmissible, ja que aquest concepte s'ha pagat puntualment en els exercicis anteriors quan el govern de la Generalitat estava en mans del tripartit.

Però a banda d'aquesta quantitat absolutament necessària per quadrar les finances catalanes, el problema de fons és que el deute de Catalunya obliga a reduir les despeses. Un govern conseqüent i responsable només pot comprometre una despesa desprès de conèixer els seus ingressos. Cal recordar que l'anterior govern de la Generalitat no ho va fer així, i que la seva pèssima gestió i estirar sense mesura molt més el braç que la màniga ha dut Catalunya a un endeutament que ara obliga a retallades substancials. És cert també que el que s'està suprimint és tot allò prescindible i que es prioritza la despesa per no perjudicar el cor mateix de l'estat del benestar, que ha costat dècades i dècades de treball i sacrificis.

És perillós falsejar la realitat i voler fer creure que les retallades són conseqüència d'una voluntat oculta i premeditada de l'actual govern. Ningú pot creure que hi hagi cap govern al món content de reduir les prestacions socials. El que ara es fa, perquè s'ha de fer, és posar ordre a unes finances que han estat víctimes de l'abús, de la mala gestió i d'un malbaratament irresponsable dels cabdals públics que han posat el sistema en qüestió.

La voluntat del govern de CiU és reduir el dèficit precisament per preservar les prestacions socials aconseguides en tants àmbits, però molt especialment en la sanitat i en l'educació. Que ara ens haguem d'estrènyer el cinturó és conseqüència del govern anterior i d'uns números mals fets. El govern d'Artur Mas s'ha trobat amb un dèficit real de 6.300 milions quan tant el tripartit com el govern central deien abans de les eleccions de novembre que era de 4.300 milions. Cal esperar que, després de les eleccions municipals, tothom recuperi el seny i que l'oposició es dediqui a fer d'oposició i no a utilitzar la demagògia sense mesura que ara practica. Una demagògia tant més incomprensible ja que ha estat la seva manca de rigor quan governava la causant dels mals actuals.

Cal que entre tots, sense partidismes i amb una clara voluntat d'ajudar el país, defensem l'estat del benestar per damunt dels interessos particulars. És imprescindible que siguem conscients que devem el que devem i que aquesta és una realitat que no podem ignorar ni amagar, i que cal resoldre amb rapidesa per afrontar en les millors condicions els propers exercicis pressupostaris.

Eva Parera, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica i senadora

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH