L'hora de la veritat

Redacció Catalunyapress

El líder de CiU al Congrés, Josep A. Duran i Lleida ja ha anunciat que interpel?larà el govern de l'Estat per reclamar-li el pagament dels fons de competitivitat que ara nega a Catalunya. És una iniciativa que ha de permetre que, per damunt de partits, colors o tàctiques electoralistes, tots els diputats catalans, a més del Partit Popular, puguin fer pinya votant a favor d'aquesta moció el proper mes de maig.

Llavors es veurà, sense més subterfugis, si realment el PP -tal com ha dit Rajoy a Barcelona- està a favor o no de defensar el interessos del catalans i d'exigir al govern que pagui els 1.450 milions d'euros del fons de compensació, o si pel contrari, té un missatge diferent segons sigui a Barcelona o a Madrid. També serà el moment que els diputats el PSC plantin cara al govern Zapatero per la seva arbitrarietat de no voler pagar aquest fons fins el 2013, a diferència del que ha fet els anys precedents. Si l'executiu socialista de l'Estat governa segons el color polític de les diferents comunitats ens trobaríem davant d'un abús de poder intolerable que en última instància perjudica els ciutadans de Catalunya.

En les properes setmanes es veurà si realment la totalitat dels polítics catalans som capaços de fer pinya per defensar els interessos del nostre país i dels nostres conciutadans. Ja no valen tàctiques electoralistes ni la submissió a partits d'àmbit estatal. És el benestar dels catalans el que està en joc i és la viabilitat de les mesures econòmiques entomades les que pengen del fil arbitrari del govern socialista de l'Estat.

El govern de la Generalitat no tolerarà de cap manera aquesta nova agressió contra Catalunya, contra els catalans i contra el més elemental sentit de justícia. Davant de l'arbitrarietat, demanem unitat perquè Catalunya faci sentir la seva veu a les Corts Espanyoles des de tot l'àmbit polític català. És el moment de passar de les paraules als fets. Aquesta decisió del govern Zapatero és la gota que ha fet vessar el got de la paciència de tota la societat. Per una vegada, que sigui el govern el que pagui i que sobretot calli, perquè és indefensable la seva decisió de discriminar Catalunya per emmascarar la seva mala gestió quadrant els seus números amb els diners del altres.

De l'enuig pels incompliments constants de Zapatero cap a Catalunya a la crispació exacerbada de tota la societat catalana hi ha una molt fina ratlla vermella que el govern Zapatero no ha dubtat de travessar amb la seva negativa de pagar el Fons de Competitivitat. Mai no ha estat bo ni intel?ligent creuar les línees vermelles d'una manera arbitrària. Agredir és fàcil. Les seves conseqüències són, en canvi, imprevisibles. Catalunya està farta d'agressions i és el moment de dir prou. Per això tots els polítics hem de ser capaços d'aconseguir la unitat política que ens reclamen els ciutadans.

Eva Parera, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica i senadora

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH