Consum augmenta la productivitat gràcies al seu pla de conciliació i igualtat

|

La progressiva implantació de mesures de conciliació familiar i laboral, que Consum amplia exercici rere exercici, ha suposat una inversió de 4,7 milions d'euros el 2010, el que representa 474 euros per treballador, però alhora els ha suposat un augment del 11% en la seva productivitat.

El Director General de Consum, Juan Luis Durich, i la Consellera de Benestar Social de la Generalitat Valenciana, Angélica Such, han presentat el document "+De 50 Mesures per a Conciliar".

Aquest recull, que s'emmarca en el Pla de Conciliació i Igualtat de Consum iniciat el 2007, comprèn un total de 62 mesures i té com a objectiu que els treballadors de la Cooperativa coneguin els beneficis de què poden gaudir, potenciant sempre la igualtat entre homes i dones.

A més, la llarga trajectòria de la Cooperativa pel que fa a mesures de conciliació ha contribuït a augmentar la seva productivitat en un 11% durant els últims 4 anys. La millora de la qualitat de vida al lloc de treball des que Consum va implantar el Pla de Conciliació ha permès també l'atracció i retenció de talent, la reducció de l'absentisme en un 33% i de la rotació en un 55%, a més de facilitar el desenvolupament d'un millor clima laboral.

300 euros anuals per a persones amb discapacitat

L'última mesura de conciliació que Consum ha posat en marxa és una paga extraordinària de 300? anuals per a persones amb discapacitat. D'aquesta manera, es contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones discapacitades que desenvolupen la seva tasca professional a la Cooperativa. Aquesta mesura es va implantar el passat 1 d'abril, pel que encara no està inclosa en el recull.

Una altra de les mesures posades en marxa recentment és la compensació econòmica a qualsevol treballador o treballadora que, per causes alienes a la seva voluntat, no pugui gaudir d'almenys 15 dies de vacances en el període estival i hagi de fer-ho en una altra època de l'any.

El recull també inclou altres mesures de flexibilitat laboral molt valorades com la jornada continuada, la proximitat del centre de treball al domicili, l'estabilitat del lloc de treball, a més de mesures de suport a la família, com el protocol de protecció de l'embaràs, la possibilitat d'acumular 23 dies de permís de lactància o el permís de paternitat retribuït de 4 setmanes, que es va introduir com a novetat a finals de 2009 i segueix en vigor malgrat el fet que la llei finalment no es va posar en marxa el gener de 2011, tal i com estava previst.

La darrera mesura és pionera en el sector i permet als treballadors de Consum gaudir d'un permís de paternitat més ampli, gràcies al qual els nous pares poden introduir-se a la rutina de compartir tasques quotidianes i de la cura dels seus fills.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH