Rouco Varela: "Les xarxes socials propicien un estil de vida 'virtual' i 'buit'"

|

Mentre el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Antonio María Rouco Varela, ha criticat les xarxes socials i ha advertit del perill que tenen per als joves, l'església catalana apunta contra direcció i el Bisbe de Lleida s'ha creat un perfil a Facebook.

El cardenal arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Antonio María Rouco Varela, ha advertit als joves sobre l'atracció de les xarxes socials que propicien una estil de vida "virtual" i "buit" de trobades i relacions "veritablement personals".

Durant el discurs inaugural de la XCVII Assemblea Plenària de la Conferència Episcopal, l'arquebisbe ha insistit que els joves no només estan exposats a la "influència desorientadora del relativisme" i d'una actitud guiada per la "indiferència cap al bé", sinó també per una conjuntura històrica caracteritzada per "una crisi econòmica, soci política, cultural i ètica amb pocs precedents".

D'altra banda, el cardenal Rouco ha destacat que Internet és un instrument "poderosíssim" per informar i comunicar globalment i en el qual els joves són "actors principals", tal com s'ha demostrat, al seu judici, davant esdeveniments com les revoltes al món àrab, però que també propaga fórmules de vida "menys concordes a la dignitat humana" que exposen als joves de 2011 al "tot val", a la vida "virtual" que ofereixen les xarxes socials i a la "incertesa".

Així, ha remarcat la importància de l'esdeveniment de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) Madrid 2011, en un moment en què Déu "tampoc es lliura de la sospita sistemàtica", per continuar una "evangelització dels joves que els possibiliti i faciliti viure arrelats i edificats en Crist amb una infrangible fermesa de fe" .

El bisbe de Lleida es converteix en el primer de Catalunya amb perfil a Facebook

En canvi, a diferència del discurs que predica Rouco Varela, el bisbe de Lleida, Joan Piris, s'ha convertit en el primer a Catalunya que té i administra un perfil a Facebook en unir-se a la xarxa social aquest febrer.

Piris, que ja compta amb seixanta amics a Facebook, ha reconegut que ja s'havia plantejat unir-se a la xarxa social, però fins que no va rebre la "provocació" en el curs de bisbes i vicaris catalans sobre els mitjans de comunicació, no se'n va decidir a donar-hi el pas.

El curs realitzat en el mes de gener ha generat reaccions similars en el col·lectiu, ja que l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha estat el primer que ha obert un blog personal on explica les seves activitats pastorals i impressions personals.

El bisbe, que encara no ha perfilat quina serà la seva actuació a la xarxa, ha assegurat que, malgrat no saber si altres bisbes l'hi seguiran, li consta "l'interès i la voluntat de fer-ho".

Joan Piris és membre del Pontífex Consell per a les Comunicacions Socials, en els últims tres anys ha exercit de president de la Comissió Episcopal de Mitjans de comunicació de la CEE i recentment ha anunciat que es renovarà la pàgina d'Internet del bisbat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH