La Fundació DAU inaugura la seva nova seu

|

La Fundació DAU ha inaugurat la seva nova seu a la Zona Franca de Barcelona, que podrà generar feina per a 180 treballadors al llarg dels propers 5 anys. La inversió en l'adequació d'aquesta nau de 7.000 metres quadrats ha costat 3,5 milions d'euros.

L'acte inaugural ha consistit en el descobriment d'una placa commemorativa, a càrrec del president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha presidit l'acte. Tot seguit s'ha procedit a la visita guiada de les instal·lacions començant per la zona de laboratoris de farmàcia i cosmètica, formació pre-laboral i, finalitzant a la zona d'oficines i serveis. A l'espai de serveis comuns han tingut lloc els parlaments institucionals a càrrec del propi Mas i de Lluís Bahamonde i Falcon, president de la Fundació DAU.

Aquesta Fundació, que actualment compta amb 36 treballadors amb discapacitat derivada de malaltia mental, té previst donar feina, en els propers 5 anys (2011-2015), a 180 nous treballadors. Les previsions concretes són: 80 treballadors al propi Centre Especial de Treball de la Fundació, 50 nous treballadors inserits a altres empreses provinents del Servei Prelaboral DAU i, 50 treballadors més, s'incorporaran al mercat laboral mitjançant la borsa de treball de la pròpia entitat. Aquestes xifres són estimacions orientatives realitzades per la Fundació a data 2011, tot i que es podrien superar, si es donen les circumstàncies pressupostàries i conjunturals necessàries per a poder ampliar aquesta xifra.

La nova seu de la Fundació compta amb una nau adaptada per als seus serveis, de 7.000 m2, que es reparteixen en tres plantes que conformen les diferents àrees de treball. La primera planta, de 3.000 m2 allotja la planta manipulació del laboratori farmacèutic, com a fabricant parcial. A la segona planta, també de 3.000 m2, es realitzen les tasques de fabricant parcial de productes cosmètics. La planta tercera, de 1.000 m2, contempla la zona de serveis de qualificació i inserció laboral, atenció al públic, menjador i oficines diverses. El servei pre-laboral DAU, té per finalitat capacitar persones afectades per malalties mentals per la seva posterior inserció al mercat de treball.

El projecte de la Fundació DAU és innovador a Espanya, ja que reuneix en un mateix espai, laboratoris farmacèutic i cosmètic com a fabricants parcials i, alhora, un Centre Especial de Treball i formatiu. Per una altra banda és important assenyalar que, la tasca desenvolupada per l'entitat, dignifica i permet qualificar professionalment, a un col?lectiu que històricament ha patit l'estigmatització i la invisibilitat per part de molts sectors de la societat.

El projecte d'ampliació i reubicació del centre de la Fundació DAU dóna resposta així, a l'important dèficit d'oportunitats laborals d'aquest col?lectiu emergent. A Barcelona, actualment es xifra en 400 llocs de treball ofertats en Centres Especials de Treball, per cobrir una necessitat calculada d'unes 3.000 persones.

En aquest projecte d'adequació de la nau s'hi ha invertit un total de 3'5 milions d'euros, que han estat finançats per la Generalitat de Catalunya i Obres Socials d'Entitats financeres i benèfiques així com la pròpia Fundació DAU.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH