CCOO denuncia que més de 100.000 aturats catalans no tenen ingressos

|

P. Alegre.- Per tercer any consecutiu, l'atur ha crescut a Catalunya, fins al 18,1%, segons el mapa que dibuixa Comissions Obreres, que ha afegit que això demostra que la Reforma Laboral aprovada al juny no serveix per reactivar l'ocupació. Els homes sense estrangers sense estudis són els més maltractats pel mercat laboral.

Comissions Obreres ha presentat el seu mapa de l'atur a Catalunya de 2010 que detalla les taxes per comarques i províncies. Aquest mapa assenyala que malgrat que Lleida és la província amb menor nombre d'aturats, un 14,5%, és on més creix la taxa, un 15,8%.

Per la seva banda, Girona i Tarragona se situen per sobre de la mitjana, amb unes taxes del 19,4 i 19,8% respectivament, i en el cas de Barcelona la taxa s'iguala amb la de tota Catalunya: 18%.

Per a Comissions, una de les dades més preocupants és que 103.503 persones, el 18,4% dels aturats, van finalitzar l'any sense cap mena d'ingressos, per haver exhaurit el subsidi de l'atur. És per això que el sindicat ha demanat al Govern que destini una partida de diners a ajudar a aquestes persones.

L'estudi de Comissions Obreres també reflecteix que la formació és un factor important per trobar feina i, per primer cop, malgrat que la diferència no és molt accentuada, les dones amb estudis superiors pateixen menys l'atur que els homes.

La destrucció d'ocupació ha afectat més als homes perquè s'ha donat en els sectors més masculinitzats, com és el cas de la construcció. Altra dada significativa és que els estrangers presenten una taxa molt superior d'atur, per sobre del 30%.

Comarques més afectades per l'atur

El Baix Penedès, l'Anoia, el Vallès Occidental i el Bages són les comarques on l'atur té més incidència, segons Cristina Farciaben, secretària de socioeconomia de CCOO, qui ha relacionat aquest fet a que a les quatre comarques hi tenia un pes important el sector de la construcció orientat a l'edificació residencial.

Per contra, el Pla de l'Estany, la Terra Alta, la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça registren taxes molt per sota de la mitjana. A destacar especialment el cas especial de Pla de l'Estany, que ha reduït un 14,8% el seu nombre d'aturats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH