Criteria guanya quasi un 40% més impulsada per les participacions en banca internacional

|

Criteria CaixaCorp, el holding de participades de La Caixa, va tancar 2010 amb un benefici net atribuït de 1.823 milions d'euros, el que suposa un creixement del 38,5% respecte a l'exercici anterior (1.316 milions). Gràcies a aquest resultat, el dividend per als accionistes serà el major de la història.

El resultat recurrent net consolidat ha assolit els 1.424 milions, un 21% més que l'any 2009, i els resultats atribuïts de la cartera de participades han augmentat un 22% respecte a l'exercici anterior, situant-se en els 1.632 milions.

Per negocis, destaquen els beneficis de la cartera bancària internacional, que han arribat als 283 milions, un 65% més, mentre que la cartera d'assegurances ha millorat el seu resultat en un 25%, fins a assolir els 267 milions, i la cartera de serveis un 8%, fins a 1.059 milions.

Els resultats no recurrents nets van ascendir a 399 milions d'euros en l'exercici 2010 i van correspondre bàsicament a desinversions de caràcter tàctic realitzades durant l'exercici en participades de la cartera de serveis per un import conjunt de 588 milions (un 0,86% de Repsol; un 0,74% de Gas Natural; un 0,44% d'Abertis; i un 0,282% de Telefónica), amb un benefici atribuïble net de 162 milions d'euros.

També responen al benefici generat per l'operació de venda d'Agbar i presa de control d'Adeslas, realitzada el passat 7 de juny, per un import de 162 milions i que va representar un desemborsament net de 527 milions d'euros.

Previsions i dividends

D'altra banda, Criteria ha registrat unes provisions netes de 21 milions d'euros, relacionades, bàsicament, amb les seves participacions bancàries.

Respecte als dividends, Criteria proposarà a la junta d'accionistes de maig realitzar una ampliació de capital per un import d'uns 172 milions per repartir un dividend complementari de 0,051 euros per acció -que podrà ser rebut a elecció de l'accionista en accions o en efectiu-, amb el que la retribució corresponent a l'exercici 2010 assolirà un total de 0,311 euros per acció, el seu màxim històric.

CaixaBank

El consell d'administració de Criteria, així com el de La Caixa i Microbank van aprovar aquest dijous els termes definitius per crear un banc (CaixaBank) a través del que vehicular l'activitat financera, i que estarà controlat en un 81,1% per La Caixa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH