La Caixa aprova els termes definitius de la seva bancarització

|

EP.- Els consells d'administració de La Caixa, Criteria i Microbank han aprovat aquest dijous sense gairebé canvis els termes definitius de la reestructuració del grup amb la creació d'un banc (CaixaBank) a través del qual es vehicularà l'activitat financera de l'entitat.

Així ho han comunicat La Caixa i Criteria a la comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'acord manté els grans trets del plantejat el 27 de gener per La Caixa, augmentant lleugerament l'ampliació de capital de Criteria, concretament de 2.000 milions a 2.044.245.341 d'euros per una valoració a l'alça del patrimoni que aporta La Caixa a través de Microbank -en uns 44 milions- i per la revisió a l'alça del valor atribuït a les participacions accionarials de Gas Natural i Abertis Infraestructures "de manera no significativa", segons assenyala Criteria -augmentant al voltant de 250.000 euros-.

S'ha conservant sense canvis l'emissió de bons convertibles de fins a 1.500 milions, i també es mantenen els percentatges de reestructuració del grup, de manera que La Caixa controlarà el 81,1% de les accions de CaixaBank, els empleats el 0,4%, i els actuals accionistes minoritaris de Criteria el 18,5%.

Així, el consell d'administració de Criteria proposarà a la junta general d'accionistes de maig que l'ampliació de capital en Criteria sigui per import de 2.044.245.341 euros mitjançant l'emissió de 374.403.908 noves accions, amb un tipus d'emissió de 5,46 euros per acció.

El mes anterior, a l'abril, l'acord de reestructuració haurà hagut de ser ratificat en l'assemblea general de La Caixa, segons ha exposat a la CNMV l'entitat, que mantindrà el seu estatus de caixa d'estalvis i la seva obra social.

La Caixa també controlarà el 100% d'una societat holding no cotitzada en la qual agruparà el seu negoci immobiliari i la seva cartera industrial -excepte Telefónica i Repsol, disponibles per a la venda i que s'inclouen en CaixaBank-.

Per a l'operació de reestructuració, que es preveu completar al juliol, el grup La Caixa ha triat a Citigroup Global Markets (Citi) i Société Générale (SG) com a experts independents per als treballs de valoració, i ha encarregat al bufet Clifford Chance l'assessorament legal.

Citi i SG han assenyalat en sengles cartes que el lliurament a Criteria per La Caixa del 100% de les accions de Microbank (una vegada La Caixa hagi aportat a Microbank el seu negoci bancari) a canvi de les participacions de Criteria identificades en l'acord marc i de 374.403.908 accions de Criteria de nova emissió, "és raonable des d'un punt de vista financer" per al conjunt d'accionistes minoritaris de Criteria.

El grup La Caixa va tancar 2010 amb uns actius superiors als 285.724 milions d'euros, 10,5 milions de clients, una plantilla de 28.651 empleats i la major xarxa comercial del sector financer a Espanya, amb 5.409 oficines i 8.181 caixers automàtics.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH