Els sindicats policials qüestionen la política de seguretat ciutadana en Catalunya de Felip Puig

|

Catalunyapress.- El Comitè Regional de la Confederació Espanyola de Policia a Catalunya mitjançant un comunicat de premsa d'aquest dimecres ha denunciat davant el Ministre d'Interior, Pérez Rubalcaba, les declaracions de Felip Puig sobre que el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil han de marcar-se de Catalunya.

En aquest sentit la Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha elevat un escrit al Ministre de l'Interior mitjançant el qual demana a aquest que garanteixi les competències del CNP a Catalunya després de les "malintencionades declaracions que el responsable d'Interior de la Generalitat de Catalunya va realitzar amenaçant que reclamaria les competències estatals en favor dels Mossos d'esquadra.

Per la CEP les declaracions de Felip Puig formen part d'una política de fets consumats, les ambicions per part dels polítics catalans per aconseguir competències no tenen límit encara que això suposi a curt termini tancar comissaries i deixar als ciutadans sense un servei vital i de primer ordre, com ha ocorregut amb la comissaria de la barcelonina estació de Sants on la Consellería d'interior de la Generalitat ha tancat la comissaria deixant sense vigilància i servei a més de sis milions de persones que transiten anualment per aquest important enllaç de comunicació ferroviària, precisament allí on el Cos Nacional de Polícia havia vingut durant més de trenta anys prestant un servei en primera línia.

La CEP denuncia les situacions "d'inseguretat ciutadana" que no aborda la Conselleria de Felip Puig


Respecte al barri de la Verneda a Barcelona, en paraules de la CEP els robatoris amb intimidació en comerços han crescut de forma espectacular sense que s'hagi incrementat la presència policial. Mentre que en la demarcació de Girona la població gironina de Salt s'ha convertit per la CEP en un polvorí al que les autoritats polítiques i especialment la Consellería d'Interior de la Generalitat de Catalunya, responsable de la seguretat ciutadana, no sap donar-li solució.

Segons s'afirma des de CEP les autoritats de l'Aeroport de Girona-Crosta Brava es plantejava fa ben poc instal·lar mampares de seguretat pels contínues agressions que sofrien les treballadores, les quals havien de ser ateses pel Cos Nacional de Policia encara que la seguretat ciutadana pertany a la Generalitat.

A la província de Tarragona i Lleida s'afirma dede la CEP que s'ha hagut d'incrementar la presència de Mossos per evitar robatoris a les zones agràries, abans competències de la Guàrdia Civil.

Per als membres de la CEP a llum dels fets exposats la seguretat ciutadana a Catalunya, competència de la Generalitat, fa aigües. La culpa no la tenen els agent autonòmics sinó els responsable d'Interior que, lluny de solucionar la mala optimització dels recursos humans que disposen, agents (Mossos d'Escaira) per atendre les competències que li són pròpies, intenten de forma insaciable assumir més competències sense recaptar que més competències suposen més responsabilitats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH