Camps no podrà multar a l'ACPV

|

La Generalitat del Pais Valenciá no podria sancionar a Acció Cultural del País Valencià per l'emissió del senyal de la Televisió Catalana en les antenes de la seva propietat perquè no té competències.

La informació que publica el diari Levante, deixa molt clars els motius pels que el Govern Camps no podrà sancionar "els infractors", com ja no va poder fer-ho amb les 400 ràdios que emetien il.legalment en la comunitat.

Segons l'acord de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) del passat 17 de febrer, les infraccions als propietaris dels repetidors "s'ha de fer a través d'una norma amb rang de llei dictada sobre la base de la competència exclusiva de l'Estat en matèria de telecomunicacions recollida en l'article 149.1.21 de la Constitució Espanyola".

Aquesta resolució del màxim òrgan competent de les telecomunicacions és fruit de la pregunta de l'empresa Radiodifusió Digital SL. En concret, la consulta, centrada en la Comunitat Valenciana, era la següent: "quedaria envaït l'àmbit de competències de la CMT si les comunitats autònomes definissin infraccions i sancions per als operadors de xarxes de telecomunicacions, en concret, de torres i casetes suport del sistema radiant o equipament tècnic gestionat per un altre operador, per a la prestació de serveis de comunicacions electròniques als prestadors de serveis de comunicació audiovisual televisiva sense títol habilitant?".

La CMT contesta que només ells i la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions són competents per sancionar els propietaris dels repetidors i no les autonomies. O el que és el mateix, per emetre la senyal de TV3, ACPV només hauria de demanar permís a aquesta entitat reguladora, argument que ja esgrimeixen en els recursos a les sancions, actualment tramitats en el TSJ i el Suprem. De fet, des de l'entitat cívica anunciar que s'incorporarien al procediment esta resolució.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH