EL DESGAVELL DEL GOVERN DE CIU

Redacció Catalunyapress

Mas ha de treballar a fons per redreçar el seu govern. Hem assistit en els primers 60 dies de govern a un espectacle mediàtic i a una cadena de preocupants decisions polítiques que posen en entredit les possibilitats reals d'Artur Mas per dirigir el rumb dels assumptes públics en un moment tan delicat pel país.

A les declaracions i contradeclaracions en relació a temes tan diversos : la col?laboració o no col?laboració amb les consultes independentistes, les valoracions precipitades sobre la situació de Spanair, l'incompliment dels pre-acords amb Ryanair, el tragicòmic debat sobre els 80 km/h s'hi sumen, més recents, la renúncia definitiva de Xavier Crespo, alcalde de Lloret, a dirigir els mossos o el darrer conflicte econòmic entre concessionaris i fabricants d'automòbils. L'acumulació d'errors posa en entredit la solvència de l'equip.

Però també la imprudència sobre la valoració de la situació econòmica de la Generalitat o d'altres sectors ha estat present en aquest curt període, sense mesurar les conseqüències que per al futur de l'economia i de la societat poden tenir les mateixes. El President es despatxa amb el comentari de "la situació és una ruïna" fent referència a l'economia del país , el Conseller d'Economia es despatxa al Financial Times (risc innecessari!) sobre la mateixa situació, inflant les xifres, i el president del grup parlamentari, Oriol Pujol deixa per la història la frase "el govern no pot pagar les nòmines".

No és comú, més aviat és impensable que un administrador de recursos ventili la situació d'aquests sense corre el perill de rebre garrotades. Per això és incomprensible que el president del país (A. Mas), el seu "ministre d'economia i finances" (Mas Collell) i el cap parlamentari i novell aspirant a dirigir el partit (O. Pujol) no es comportin amb menys frivolitat i amb major rigor en defensa dels interessos de tots els catalans. L'interès de desgastar l'oposició i de donar prioritat als seus interessos partidistes els fa perdre el nord, per més timó ancestral penjat al mur que hi pugui haver a Palau.

Però el que realment és del tot arriscat és l'actitud davant dels operadors econòmics. El darrer episodi s'està registrant aquests dies en relació al suport de CIU a una modificació legislativa en favor de les concessionàries d'automòbils i en detriment del seus fabricants. Fa ben bé poques hores, un important operador de l'automoció acaba de cancel?lar la signatura d'un acord amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), de contractació de 1000 treballadors, a causa del conflicte creat per CIU i pel PP amb la modificació legislativa que varen aprovar a les Corts. Una vegada més, riscos i amenaces polítiques amb conseqüències evidents sobre la creació de llocs de treball, tan necessaris!

Artur Mas no està generant confiança ni als sectors econòmics ni a la societat ni a la política. Té temps per rectificar, és evident, però per això és possible que hagi de fitxar nous jugadors i contractar-se algun nou reforç tècnic.

Roberto Labandera
Diputat al Parlament (PSC)

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH