QUE M'HO EXPLIQUIN

Redacció Catalunyapress

Ens surt el portaveu de CiU en el Parlament, Sr. Homs, esquinçant-se les vestidures pel motiu que hi hagi tres alcaldes: Viladecans, Gavá i Castelldefels, que sol·liciten que no es paralitzin les obres projectades d'ampliació de l'Hospital de Viladecans. El Sr. Homs ens diu que són propostes electoralistes, de cara a les eleccions municipals del 22-Maig.

Sr. Homs. miri, desconec si vostè és usuari habitual del sistema públic de Sanitat de Catalunya. Tant de bo que no ho sigui, perquè és senyal de la seva excel·lent salut. Però tractar d'electoralista el fet de demanar que se segueixi amb l'ampliació d'un Hospital, la veritat, diu molt poc de vostè i del Govern al que representa. Que uns edils d'uns consistoris demanin que no es paralitzin les obres, és demanar que es tinguin en compte les necessitats dels seus ciutadans, als quals representen perquè han estat triats, igual que vostè, per representar-nos, l'hàgim votat o no.

L'obligació d'un Govern és vetllar, en la mesura del possible, perque els ciutadans tinguin accés, tan bé com sigui possible, al sistema públic de salut. Si no hi ha diners suficients, hi ha lloc d'on treure-ho, que no del públic. Per exemple, anul·li els concerts amb entitats privades de salut, per posar un exemple. Faci un organigrama de funcionament que tingui coberta les 24 hores, les proves radiodiagnòstiques. En romà manifest, que les màquines de diagnòstic per imatge i so no parin. O és que la salut dels ciutadans no els importa?

Si ens passem a l'Educació, més del mateix. Se'n diu que no hi ha diners per a ordinadors. Que es mantindran els mateixos mestres o professors amb major nombre d'alumnes perque no hi ha diners suficients. Miri, tregui'ls vostè de l'ensenyament concertat, i optimitzin aquests recursos cap al públic. I si amb tot això no és suficient, només han d'ajustar-se el sou i posar-lo com a màxim al mateix nivell que el President del Govern de l'Estat.

Perque voldria que algú em donés explicacions de, si a Catalunya paguem dos cèntims més per litre de combustible, suposadament per a la sanitat, quants litres de combustible es consumeixen a l'any a Catalunya per dos cèntims ¿Quant s'ha recaptat des que es va adoptar la mesura? Crec que com a ciutadà tinc dret a saber-ho i saber si aquests diners s'han destinat, realment, a la Sanitat.

Molt em temo que la seva política de privatitzacions o "externalitzacions", com se sol dir, va a seguir amb la CCMA, és a dir, amb Tv3 i els seus canals i Catalunya Radio i els seus. O dit d'una altra forma, ens gastem una 'pastuqui' a muntar l'embull i, quan sembla que més o menys funciona, ho "externalitzem". ¿Tindrà alguna cosa a veure Madí en tot això? ¿Veurem alguna fusió de Tv3 i la TV privada de Catalunya? Com estem en època de fusions, no m'estranyaria gens. I com es fonen fins a les glaceres i els gels polars, doncs això. Van criticar al Tripartit pels seus nomenaments, però clar, això era constructiu, no electoralista. Vostès fan alguna cosa semblant, però és per ser eficients, eh aquí la diferència, com no havia pensat en això.

Seguim amb la Dependència, ens diuen que els dependents mitjans no veuran ajuda alguna o aquesta serà escassa. Seguim en el mateix, deixi els concerts amb entitats privades i obtindrà recursos per a la dependència. I si no arriben els recursos, li proposo que demani al Govern de l'Estat que derogui la part proporcional de Catalunya del Concordat amb el Vaticà. Suposo que dels 7.500 milions d'? que ens costa a tot el país, una part bona correspondran a Catalunya.

En fi, que per suggeriments, que no quedi. I com a prova que m'ho prenc de debò, li faig un altre suggeriment: Insti a la Justícia al fet que sigui el més severa possible, dins de la llei, amb els corruptes i encapçali una petició perquè els siguin embargats els guanys per aquest motiu i posats a la disposició de l'erari públic de la Generalitat. Segur que molta gent li aplaudeix. Persegueixi el frau fiscal a Catalunya, li aplaudirem fins i tot amb les orelles si aconsegueix eradicar-ho juntament amb els corruptes.

Ara, tornant al tema de la Salut, voldria que m'expliquin perquè en una ciutat de més de 60.000 habitants, que, per la pròpia llei de la Generalitat, hauria de tenir en funcionament 3 Ambulatoris, per població, només té dos. També volgués que m'expliqui per què, fins fa poc, estaven oberts, amb caràcter d'urgències, dissabtes i diumenges. I ara, només els dissabtes de 9 a 20 hores. I el diumenge cal anar a l'hospital, a una consulta en la qual, de vegades, no hi ha infermera per als injectables. I, sobretot, voldria que m'expliquessin per què, en el mes d'agost, te les veus i te les desitges per trobar una farmàcia oberta.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH