Els majors de 16 anys podran conduir acompanyats

|

EP.- El Govern té previst aprovar pròximament el Pla Estratègic de Seguretat Vial 2011-2020, que contempla permetre la conducció de joves menors de 18 anys acompanyats d'una persona amb permís de conduir, sempre que hagin aprovat l'examen teòric i hagin superat 20 hores de classes pràctiques en autoescola.

Així ho ha avançat el sotssecretari del Ministeri d'Interior, Justo Zambranao, abans d'inaugurar la II Trobada de Ciutats per a la Seguretat Vial a Còrdova, on ha assenyalat que aquest sistema, previ a l'obtenció del permís de conduir, ja funciona en altres països europeus com França i Alemanya i serveix per completar la formació pràctica de les autoescoles.

No obstant això, el sotssecretari d'Interior ha subratllat que, en qualsevol cas, "si s'apliqués" aquest sistema només es podria accedir a la conducció acompanyat després d'haver superat la prova teòrica i després de 20 hores de classes pràctiques, "que és aproximadament el que es fa per treure's el carnet". Zambrana també ha indicat que els menors de 18 anys que reunissin aquests requisits haurien de tenir un document per poder conduir sota la supervisió d'un adult amb permís de conduir.

Sobre l'estratègia de seguretat vial per als propers anys, ha indicat que anirà en la línia de l'objectiu de la Unió Europea de reduir en un 50 per cent la mortalitat per accidents de trànsit en la propera dècada.

Les zones 30, raonables

D'altra banda, Zambrana ha indicat que el nombre de morts en carreteres ha descendit un 52% entre 2003 i 2009 en carreteres, mentre que en ciutats el descens ha estat del 36%, per la qual cosa ha apuntat que és "possible que moltes pautes de conducta" a les ciutats "hagin de canviar" de manera que es potenciï la presència de més vianants, mes ciclistes, mes transport públic i, en definitiva, "que el cotxe perdi protagonisme i quedi reservat a un altre tipus de situacions".

En aquest sentit, ha considerat que "sembla raonable pensar que alguns carrers hagin de limitar-se a 30 quilòmetres per hora", sobretot aquells que estiguin més en el centre de les ciutats i siguin de sentit únic, encara que ha matisat que aquesta decisió serà dels ajuntaments. "No és que el govern vagi a posar tots els carrers de sentit únic, ni molt menys", ha subratllat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH