RETORN AL FUTUR

Redacció Catalunyapress

Hi ha una tossuderia en les enquestes a donar avantatge al PP, sempre en el cas de celebrar-se ara mateix les eleccions. Desconec com es fan les enquestes, ni qui truca ni a qui criden. Mai he estat afortunat a ser enquestat. També començo a dubtar de la societat en la qual ens movem, en la qual desenvolupem la nostra activitat diària, en la qual ens relacionem amb els altres ciutadans, veïns, parents, etc.

El PP es va convertir en capdavanter del neoliberalisme, iniciat en l'època de Reagan i Thatcher, especialistes a fulminar el públic en benefici del privat i en detriment del benestar de la majoria dels seus ciutadans.

El possible candidat i futur president, Mariano Rajoy, ens ha deixat estupefactes amb algunes perles sobre temes d'actualitat. La més greu, quan a la TV amiga, reconeix que és incapaç de llegir la seva pròpia lletra.

No m'ho empasso. Així de clar. En una entrevista, en la qual es filtra fins i tot l'aire que es respira, una noia li fa dues preguntes relacionades entre si. Aquí se'ns embussa Rajoy, reconeixent com alguna cosa notable que no entengui la seva pròpia lletra. Poso l'accent que la noia apareix, dies abans, en un anunci del PP. O sigui, que el de la pregunta espontània, vist l'anunci i el to de la interlocutora, no cola. Per cert, a Rajoy se li ha oblidat que el seu país de referència, EIRE, s'ha enfonsat i el seu ídol britànic, Cameron, s'està enfonsant a pocs mesos d'haver guanyat.

Tenim un Partit Popular que, a voltes amb les corrupcions, no ha fet res perquè els condemnats per això, se suprimeixin de les possibles llistes electorals. Tampoc ha fet gens per convidar als imputats a deixar els seus càrrecs, encara que sigui fins que es resolguin les imputacions. Tenim ex alts càrrecs del país, i ex alt càrrec de l'FMI i President d'una gran entitat financera al que el propi FMI acusa de no tenir ni idea ni saber preveure el que se'ns ha vingut damunt.

I els meus dubtes sobre la societat em sobrevenen quan aquesta no castiga sense vot als esmentats anteriorment. No ho entenc, la veritat. Com a ciutadà, voldria veure el més lluny de la política als condemnats per corrupció, als imputats, en cas de condemna, inhabilitats per a càrrec públic i en tot el relacionat amb l'Administració pública.

I l'última perla d'alts càrrecs del PP, en temes mediambientals, ens la facilita la regidora de Medi ambient de l'ajuntament de Madrid, Donya Ana Botella. I ho fa en diverses dosis, com les vacunes antitetàniques. La primera dosi ens la beneeix dient que la contaminació de Madrid no és nociva. I es queda tan ampla. La segona dosi ens la va injectar el dimecres, en una entrevista en emissora amiga, dient que és molt més greu i asfíxia més l'atur que la contaminació. I ho diu una corresponsable de l'ajuntament més endeutat d'Espanya.

Sra. Botella, especialista en barreges classificades, peres amb peres, pomes amb pomes (¿les d'Eva potser?), segueix fent de coctelera i ens intenta confondre barrejant l'atur, drama per a moltes famílies, no per FAMAZTELLA, amb els elevats índexs de contaminació de la seva ciutat a la seva Àrea de Medi ambient. O sigui, pilotes, no d'oxigen, fora.

Observant la deriva, em veig en un RETORN Al FUTUR d'alguna cosa ja viscuda en èpoques no gaire llunyanes i sofert a Anglaterra i USA. Un futur en el qual nosaltres, els ciutadans, tenim molt a dir i molt a fer perquè quedin fora de la política els corruptes, els seus protectors i els qui els recolzen. Tenim molt a dir sobre que ciutats volem per als nostres fills i néts, que aire volem que respirin. Que equilibri ambiental volem. Som nosaltres, i no els mercats financers, els qui podem, si volem, decidir el nostre futur i el de les nostres famílies, fills néts, besnéts, etc.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH