L'ONCE adaptarà els fons bibliogràfics cedits per l'editorial Cambridge University Press

|

L'ONCE i l'editorial Cambridge University Press acaben de subscriure un conveni de col·laboració entre ambdues entitats, per adaptar a les persones amb discapacitat visual part del fons bibliogràfic d'aquesta.

L'empresa editora posarà a la disposició de l'ONCE més de 10.000 títols susceptibles de ser adaptats, incloent totes les novetats publicades cada quadrimestre per l'editorial, i facilitarà els textos complets dels mateixos quan l'Organització ho sol·liciti. Posteriorment, serà l'ONCE qui s'encarregui del procés d'adaptació dels textos i de proporcionar-los als beneficiaris, a través del seu Servei Bibliogràfic.

L'adaptació dels llibres es realitzarà en sistema braille, sonor i relleu, segons les necessitats dels usuaris, i inclourà la millora de la presentació dels textos, com per exemple, mitjançant l'agregació de marques estructurals, descripcions de figures, formatat en braille, de manera que la lectura accessible sigui el més similar a la lectura impresa.

Els beneficiaris seran persones cegues i amb deficiència visual greu, afiliades a l'ONCE, que accediran als llibres de forma gratuïta o per un preu que, com a màxim, cobreixi el cost de l'adaptació.

Tant al llarg de tot el procés de transcripció dels llibres com el posterior ús dels mateixos, l'editorial i l'ONCE garanteixen el compliment de la Llei de Propietat Intel·lectual.

Cambridge University Press

Des de la seva fundació en 1584, Cambridge University Press, departament editorial de la prestigiosa Universitat de Cambridge, atresora una llarga tradició d'investigació i difusió del coneixement. En l'actualitat, dues terceres parts de la seva venda es produeixen més enllà de les fronteres del Regne Unit, sent Espanya un dels seus principals mercats. Les publicacions es distribueixen en més de 200 països, i cadascun dels llibres és objecte d'un rigorós procés que garanteix la màxima qualitat. Actualment lidera el segment editorial acadèmic a nivell mundial, sent la universitat més valorada, segons el rànquing publicat per QS World University Rànquings.

A Espanya i Portugal la filial va ser establerta en 1997. La seva activitat editorial es concentra en el camp dels llibres per a l'ensenyament de l'anglès per a tots els segments educatius. També proporciona continguts acadèmics i professionals, que abasten totes les àrees d'ensenyament.

Servei Bibliogràfic ONCE

Les persones amb discapacitat tenen dret a disposar dels recursos necessaris que els facilitin l'accés a l'educació, a la informació i a la cultura com a factors essencials de la seva plena integració en la societat. En el cas d'una persona amb ceguesa o deficiència visual greu, l'accés es realitza a través de formats adaptats que siguin accessibles, ja sigui braille, so i /o relleu.

Per a això, l'ONCE compta amb un servei especialitzat que s'encarrega d'adaptar, en aquests formats, obres literàries, textos educatius i per a l'ocupació, material gràfic, señalética, etc., prioritzant sempre l'adaptació amb finalitat educativa i laboral, l'interès de l'obra i la demanda dels seus afiliats. El centre responsable de la seva coordinació és el Servei Bibliogràfic de l'ONCE (SBO), que compta amb dues seus, una a Madrid i una altra a Barcelona.

Però la xarxa d'adaptació bibliogràfica de l'ONCE s'estén pels diferents centres que l'Organització té per tot el territori nacional, prestant un servei descentralitzat i especialitzat. Així, cobreix les necessitats puntuals que demanden els afiliats de la zona (transcripció de llibres i anotacions per a estudiants, còpia d'articles, adaptació de plànols en relleu, etc.).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH